Rekord részvétel az innovációs pályázaton

Elismerésre méltó innovációs teljesítmények születtek az elmúlt évben is. Rekord részvétel mellett lezárult a 2023. évi 32. Magyar Innovációs Nagydíj pályázat.

A Magyar Innovációs Nagydíj pályázati felhívására összesen 56 kiemelkedő innovációs teljesítményt bemutató pályázatot nyújtottak be különböző magyarországi cégek. A pályázatra a gazdaság majdnem minden ágazatából - egészségügy, környezetvédelem és agrár területről - érkeztek, kreatív és kiemelkedő eredményt bemutató pályamunkák, továbbá 11 ígéretes startup pályázatot is regisztrálhattunk. 

A bírálóbizottság, a kutatási és fejlesztési eredmények alkalmazása révén, elsősorban a gazdasági mutatók - 2023-ban elért többleteredmény vagy többlet árbevétel -, valamint az egyéb műszaki, gazdasági előnyök, valamint a környezettudatosság alapján választja ki a 2023. évben legnagyobb jelentőségű és már az üzleti életben is sikeres innovációkat.

A 2023. évi Magyar Innovációs Nagydíj bírálóbizottsága elismert tudósokból, gazdasági szakemberekből áll, elnöke Csák János, kultúráért és innovációért felelős miniszter.

Az évente egyszer kiadásra kerülő Magyar Innovációs Nagydíj az elmúlt időszakban a gazdasági élet egyik legjelentősebb elismerésévé vált. 

Az ünnepélyes díjátadásra 2024 márciusában kerül sor a hagyományoknak megfelelően az Országház Felsőházi Termében. A díjazottak jogosulttá válnak a Magyar Innovációs Szövetség tulajdonában lévő itt bemutatott regisztrált Innovációs Díj embléma használatára is.

A Magyar Innovációs Díjakat elnyert vállaltok marketing kampányaikban, üzleti levelezéseikben, szakmai kiadványaikban, valamint a honlapjukon feltűntethetik az elnyert díj hivatalos emblémáját.

A 32. Magyar Innovációs Nagydíj a Kulturális és Innovációs Minisztérium és a Nemzeti Kutatási, Fejlesztési és Innovációs Hivatal főtámogatásával, valamint az Agrárminisztérium, az Energiaügyi Minisztérium, a Gazdaságfejlesztési Minisztérium és a Szellemi Tulajdon Nemzeti Hivatala támogatásával valósul meg.

Forrás: Magyar Innovációs Szövetség