Hogyan válasszunk motoros ruházatot?

Motorozol, és olyan ruházatot keresel, ami megvéd a bajban, de mellette kényelmes, elegáns is? Ma már nem csak a bőrkabát létezik. Egy motoron ülve számos tényezőt kell figyelembe venni, itt ugyanis nincs klíma és ablakok, hanem “csak” a friss levegő, a szél és a természet. De pont ezért is szeretjük.

A Szallerbeck Motor XRC motoros ruházatot is kínál, melyek kifejezetten a motorosok számára lettek tervezve. A magas minőségű anyagokból készült ruhák különleges funkciókkal is rendelkeznek, hogy a biztonság és a kényelem terén egyaránt hatékony alternatívát képezzenek.

Első a biztonság!

Mindenekelőtt szögezzük le - és magától értetődőnek kell lennie -, hogy az első és legfontosabb természetesen a biztonság. A motorosoknak olyan ruhákra van szükségük, amelyek a kulcsfontosságú területeken megfelelő védelmet nyújtanak. Ilyen például a térd- és csípőrész, de persze a sisak is alapvető - amely egy-egy baleset esetén életmentő lehet. Utóbbi kiválasztása során is érdemes odafigyelni rá, hogy az minél ellenállóbb legyen az arcunkba csapódó rovarokkal, bogarakkal szemben.

Gondoljunk az extra védelemre ott ahol csak lehet, és ne ezen spóroljunk! Jól tudjuk, hogy a motorozás milyen veszélyeket rejt magában.

Kényelem, komfort, praktikusság és stílus

Ha már túl vagyunk a biztonsági kérdéseken, jöhetnek a kellemesebb topikok. Mint például a kényelem és komfort. Olyan ruházatot javasolt választani, amiben az adott évszakban megfelelő körülmények között lehet közlekedni anélkül, hogy a túl meleg vagy a túl hideg zavaró tényező lenne, illetve kanyarodni sem lesz olyan körülményes.

A praktikusság sem elhanyagolandó szempont, sőt. Gondoljunk csak bele, nincs sok helyünk a tárolásra és eszközeink tartására. Épp ezért fontos, hogy olyan ruhánk is legyen, amiben vannak például zsebek. Egyszerű, ámbár annál fontosabb kérdés.

Na és persze nem utolsósorban a stílus és elegancia, maga a megjelenés. Hiszen a motorozás egy kicsit erről is szól. Nem véletlenül maradt meg mindenki eszében annyira a bőrkabátos megjelenés sem. A mai modern XRC farmerek például olyan stílusos és divatos megjelenést kölcsönöznek, amelyekkel garantáltan ki lehet vívni az emberek figyelmét egy-egy parkolóba behajtva.

Motoros felszerelések és kiegészítők A-Z-ig

Mindenképpen azt javasolnánk, hogy az összes létező szempontot vegyük figyelembe a motoros ruházat kiválasztása során. Hiszen ma már biztonságos, kényelmes, praktikus és egyben megnyerő ruházatokat lehet felvenni egy-egy rövidebb vagy akár hosszabb útra is. Textil kabátok, férfi vagy női ruhadarabok - XRC motoros ruházat, a lehetőségeink végtelenek.

A Szallerbeck motor prémium minőségű motoros ruházat és kiegészítők forgalmazásával foglalkozik. A cél a minden motoros számára elérhető, lehető legmagasabb színvonalú kínálat felvonultatása, illetve a felmerülő igényekre és problémákra való válaszok megtalálása.