Géllakk felvitele: így csináld tökéletesen körmösként!

A géllakk egy egyre népszerűbb lakktípus a műkörmös szalonok vendégei között. Részben, mert hosszabb ideig tart, mint a hagyományos körömlakk, részben, mert sokkal ellenállóbb is. Még csak most fogsz először dolgozni az anyaggal, és nem tudod, hogyan érdemes a legjobban felvinni? Cikkünkben végigvezetünk a lépéseken!

Színes géllakkok mindenkinek

A géllakk egy különleges, könnyű alapanyag a műkörmökhöz. Keresettsége nem véletlen: esztétikus, színes, és rengetegféleképpen variálható. Nem olyan nehéz érzés viselni, mint a porcelánt, és a felvitele sem bonyolult. A Roniki géllakkok ráadásul rendkívül környezettudatos módon, állatkísérlet- és vegyianyag-mentesen készültek, így viselői hosszan gyönyörködhetnek egészséges körmeikben.

Hogyan érdemes felvinni a géllakkot?

1. lépés: a géllakk felvitele előtt elengedhetetlen az alapos előkészítés. El kell távolítani a régi körömlakkot (amennyiben volt) és meg kell reszelni a köröm felső rétegét, hogy a lakk jobban tapadjon. Ezután következhetnek az előkészítő folyadékok. 

2. lépés: következhet a megfelelő alapréteg felhordása. Az alapréteg elősegíti a géllakk tapadását a körömre. Figyeljünk arra, hogy vékony réteget vigyünk fel, és hogy ne érjen hozzá a bőrhöz. Ezután helyezzük a körmöket az UV vagy LED lámpa alá, hogy a réteg megszáradjon.

3. lépés: miután az alapréteg megszáradt, mehet a géllakk felvitele. Hordjunk fel egy vékony réteget belőle a körmökre. Figyeljünk rá, hogy ne érjen hozzá a körömágy környékéhez és a bőrhöz. Ezután helyezzük újra a körmöket az UV vagy LED lámpa alá a száradáshoz.

4. lépés: végül elérkezünk a fedőréteg felhordásához. A fedőréteg védelmet nyújt a géllakknak, és fényes megjelenést biztosít a körmöknek. Egy vékony réteg felvitele után, ismét köttessünk UV/LED lámpával.

Bónusz tippek a géllakk felhordásához

Fontos, hogy vékony rétegben vigyük fel a géllakkot, hogy az egyenletesen és könnyen száradjon. Felvitele során ügyeljünk arra, hogy a lakk ne érjen hozzá a bőrhöz vagy a körömágyhoz, mert ez irritációt okozhat. Érdemes mindemellett javasolni vendégeinknek, hogy rendszeresen hidratálják a körömágyat és az ujjaikat is. Így megőrizhetik a körmeik egészségét, és körömkreációinkban is sokkal hosszabb távon gyönyörködhetnek.

Amellett, hogy eltávolításuk rendkívül egyszerű, a géllakk ellenállóbb, mint a hagyományos körömlakkok, így kevésbé valószínű, hogy lekopik vagy letörik. A géllakk időt takarít meg azáltal nekünk és a vendégeinknek is, hogy tartósabb, mint a hagyományos körömlakkok. Ideális választás lehet azoknak, akiknek nincs sok idejük a körömfestésre: a géllakkos körmökkel sokáig nem kell foglalkozni. Műkörmösként pedig az egyszerű felvitel révén felgyorsulhat munkánk: egy nap alatt ezért jóval több vendéget fogadhatunk, mint használata előtt bármikor.