Mire figyeljünk egy téli esküvő szervezésekor?

Álmaitok esküvőjének nem feltétlenül a hagyományos hónapokban kell lennie. Egy esküvő a tél közepén is lehet olyan látványos és szép, mint egy tavasszal vagy nyáron lezajlott, ráadásul a költségvetés szempontjából is vannak előnyei.

A tél nem a legnépszerűbb évszak egy esküvőhöz, pedig igazán különleges. A mesebeli táj, az ünnepi dekoráció, a finom fogások és egy tüll menyasszonyi ruha egyvelege egy csodálatos esküvő megalkotója lehet. Továbbá számos lehetőség közül választhatok. Akár a tél sajátosságait szeretnétek beépíteni az esküvő esztétikájába, akár ezt az időszakot szeretnétek arra használni, hogy egy egzotikus helyszínre menjetek, csak az számít, hogy a ceremónia pontosan olyan legyen, amilyenre vágytok.

Függetlenül attól, hogy milyen irányt választotok, fontos, hogy tartsatok szem előtt néhány alapvető elemet, amelyek segítenek megvalósítani az összes kreatív ötletet. Így a legapróbb részletekben is megvalósíthatjátok az álomesküvőt.

A téli esküvő előnyei…

Az esküvői helyszínek szabadabbak

A menyasszony és a vőlegény sokszor azt tapasztalja, hogy a kívánt helyszín már hosszú időre foglalt. Télen ennek kockázata csökken, mivel a legkedveltebb esküvői szezon május és október között van. A téli hónapokban az esküvők száma nem olyan sok, ezért a helyszínek sem annyira lefoglaltak.

A szolgáltatóknak több időpontjuk van

Az időpontok hiánya és a zsúfoltság a szolgáltatók szintjén is érezhető. Legyen szó zenekarról, DJ-ről, vendéglátókról, fotósokról, minden naptár sokkal szellősebb, mint a főszezonban. Így nemcsak vonzó ajánlatokhoz, hanem minőségi szolgáltatásokhoz is hozzájuthatok.

Egyedi hangulat

A vendégek élvezni fogják ezt az egyedülálló élményt egy olyan időszakban, amikor az események nem zsúfoltak. Attól, hogy valami szokatlant szerveztek, a vendégeknek is igazán különleges élményt biztosít.

Kényelmes piaci árak

A költségvetés fontos tényező, de nem szabad feltételek, korlátozások vagy kompromisszumok halmává válnia. Ha nagyobb költségvetéssel rendelkeztek, akkor nem kell aggódnotok, mert minden szükséges szolgáltatást megkaphatok. 

Ha azonban a költségvetésetek jól kidolgozott vagy csak kissé rugalmas, örömmel fogjátok venni, hogy vannak olyan esetek, amikor a szezonon kívüli árak alacsonyabbak. Ezt nemcsak a szolgáltatások szintjén lehet észrevenni, hanem a közlekedés és a szállás tekintetében is, amire szükség lehet, ha az esküvőn gondoskodnotok kell a meghívottak teljes ellátásáról.