Most érdemes feltankolni még csillámporból

A körmös kiegészítők közül egyértelműen az egyik legkedveltebb manapság a csillámpor, mivel a használata nagyszerű módját jelenti annak, hogy kiemeld a manikűrödet és extra csillogást adj neki.

Bár ez a díszítési forma egy kicsit időigényes, de véleményünk szerint az eredmény garantáltan megéri a befektetett időt és energiát. A körmöd ugyanis így nem csupán a hétköznapokban lehet ideális, hanem akár az olyan különleges alkalmakkor is, mint például az esküvő, a szilveszteri buli vagy bármilyen olyan rendezvény, ahol szeretnéd, hogy a körmeid különlegesen ragyogjanak.

Arról nem is beszélve, hogy rengeteg lehetőséget ad arra, hogy kifejezd a személyiségedet. Manapság ugyanis már nemcsak egyszínű, hanem több színből álló és különböző formájú csillámporok is kaphatók, például a Nail4U körömdíszítés kategóriájában is.

De már sajnos nem sokáig

Az Európai Bizottság ugyanis szigorú intézkedéseket fogadott el a termékekhez szándékosan hozzáadott mikroműanyagok mennyiségének csökkentése érdekében. Október közepétől értékesítési tilalom alá vonták a laza szerkezetű, műanyag alapú csillámokat, illetve a mikroműanyagokat tartalmazó, hámlasztást elősegítő kozmetikumokat.

A szabályozás ugyanis minden olyan 5 milliméter alatti szintetikus polimer részecskét mikroműanyagnak minősít, amely szerves, oldhatatlan és ellenáll a lebomlásnak. Ebbe pedig sajnos a csillámok beletartoznak. Hiába van többféle változatuk, a gyártási technológia mindegyiknél ugyanaz: többrétegű műanyag lapokból kerülnek előállításra, amelyeket apró darabokra vágnak el, és végül epoxi vagy poliuretán bevonattal látják el őket.

Persze a meglévő készletet még ki lehet árusítani, de ezekből az utángyártás nem lehetséges. Ezért mindenképpen azt javasoljuk, hogy addig, amíg teheted, vásárolj be belőlük. 

A csillámporos díszítés készítésének menete

Az első lépés a műkörmöd elkészítése, amely a köröm szokásos módon történő megtisztítását és formázását takarja. Ezután vidd fel a választott zselét a körmödre, és tedd a lámpába, hogy megszilárduljon!

Majd jöhet a csillámpor ecsettel történő felvitele, amelyből, mint ahogy azt már fentebb is említettük, választhatsz egyszínű vagy többszínű csillámporokat is. A minta attól függően változhat, hogy milyen hatást szeretnél elérni.

Ezután tedd ismét a körmödet a lámpába, hogy megszilárduljon, és ha szükséges, akkor ismételd meg a folyamatot! Végül már csak egy dolgod maradt hátra: vigyél fel egy lezáró réteget a műkörömre, hogy megóvd a csillámporos mintát!

Légy kreatív, bátran kísérletezz!

Ha inspirációra lenne szükséged, a Pinterest vagy az Instagram nagyszerű hely lehet az ötletgyűjtésre. Ezért is javasoljuk a cikk befejezéseképpen, hogy nézz körül ezeken a felületeken, és ha olyan díszítésre bukkansz, ne félj kísérletezni vele!