Hogyan rendezd be a fürdőszobát úgy, hogy minden elférjen benne?

A legjobb ötletek a kis fürdőszobák berendezéséhez.

De hogyan lehet ezt megvalósítani, ha nincs túl sok helyünk? Íme, néhány ötlet az Easily.hu és a Coolest.hu magazin szerkesztőitől, amelyek segíthetnek a fürdőszoba berendezésében.

1. Használd ki a falakat

A falak nemcsak dekorációra alkalmasak, hanem tárolásra is. Ha nincs elég hely a szekrényeknek vagy a polcoknak, akkor használjuk ki a falakat, és szereljünk fel rájuk akasztókat, fogasokat, kosarakat vagy akár létrákat. Ezekkel nemcsak helyet spórolhatunk, hanem rendet is tarthatunk a fürdőszobában. A törölközők, piperecikkek, WC-papír és egyéb kellékek így mindig kéznél lesznek.

2. Válassz kettő az egyben megoldásokat

Ha nincs elég hely a különálló kádnak vagy zuhanykabinnak, akkor válasszunk olyan megoldásokat, amelyek több funkciót is ellátnak. Például egy térhatároló, ami egyik oldalról vízálló zuhanyfal, a másikról pedig mutatós polcrendszer. Vagy egy szabadon álló kád, ami alatt tárolórekeszek vannak. Ezekkel nemcsak helyet takaríthatunk meg, hanem stílust is adhatunk a fürdőszobánknak.

3. Használj világos színeket és tükröket

A világos színek és a tükrök optikailag növelik a teret és fokozzák a fényérzetet. Ezért érdemes olyan színeket választani a fürdőszoba falaira és bútoraira, amelyek visszaverik a fényt, például fehér, bézs, világoskék vagy pasztell rózsaszín. 

A tükrök pedig nemcsak hasznosak a sminkeléshez vagy borotválkozáshoz, hanem tágítják a látóteret és duplázzák meg a fényt. A legjobb hatást akkor érhetjük el, ha egy nagy tükröt helyezünk el a mosdó fölé vagy az ablakkal szemben.

4. Rendezz be egy mini otthoni irodát

Ha gyakran dolgozol otthonról vagy szeretsz olvasni vagy zenét hallgatni a fürdőkádban, akkor miért ne rendeznél be egy mini otthoni irodát a fürdőszobába? Ehhez nem kell sok hely, csak egy kis asztal vagy polc és egy szék vagy puff. 

Itt elhelyezheted a laptopodat, könyveidet vagy hangszóródat, és élvezheted a fürdőszoba nyugalmát és hangulatát. Persze ügyelj arra, hogy a víz ne érje a készülékeidet, és használj vízálló tokokat vagy táskákat.

5. Legyél kreatív

A fürdőszoba berendezése nemcsak praktikus, hanem szórakoztató is lehet. Ha szereted a filmeket, akkor inspirálódj bátran a mozivászon leghíresebb fürdőiből, és alakítsd ki a sajátodat. Például egy szabadon álló kád, hozzá téglamintás tapéta és egy kellően egyedi zuhanyfüggöny megoldás, és máris olyan lesz a fürdőszobád, mint a Holiday című filmben. 

Vagy ha szereted a természetes anyagokat, akkor válassz olyan bútorokat és kiegészítőket, amelyek fa, bambusz, kő vagy rattan. Ezekkel nemcsak melegséget és hangulatot kölcsönözhetsz a fürdőszobának, hanem egyedivé is teheted.

Reméljük, tetszett ez a cikk, és hasznosnak találtad az ötleteinket. Ha szeretnél még több inspirációt kapni a fürdőszoba berendezéséhez látogass el a fenti weboldalak valamelyikére.

A cikk megírásában közreműködött az Életmód hírek.