Laptoptáska vagy hátizsák? Melyiket érdemes választanod?

Míg régen leginkább csak a megszokott oldaltáskák álltak rendelkezésünkre laptopunk biztonságos hordozásához, napjainkban már külön erre a célra gyártott hátizsákokkal is bőven találkozhatunk a piaci kínálatban. Mindkettőnek megvannak a maguk előnyei és hátrányai, így amennyiben szeretnénk jól dönteni, nem árt alaposan mérlegelnünk ezeket. Nézzük meg tehát, miről is van szó!

Laptoptáska

A laptoptáskák egyik nagy előnye, hogy viszonylag kevés helyet foglalnak, hiszen ezek méretre általában alig nagyobbak számítógépünknél. Cipelhetjük, mint a hátizsákokat, feltéve, ha csupán ennyit szeretnénk magunkkal cuccolni. Ebben az esetben kényelmesen elférhetünk velük a tömegközlekedésen, és a legtöbb modell a divatos öltönyök, valamint kosztümök mellé is remekül passzol. 

A hátrányuk viszont az, hogy laptopunk kevésbé van védve általuk, mind az ütődésektől, mind pedig a tolvajok árgus tekinteteitől. Természetesen már ezek között is akadnak biztonságosabb modellek, amelyekből nem túl egyszerű észrevétlenül kilopni a gépünk. Azonban az ilyen táskáknak már az alakjuk is árulkodik róla, hogy a tartalmuk nagyobb értéket képvisel. Ha pedig nem vállra akasztva hordjuk magunkkal őket, akkor bizony könnyen elszaladhat vele egy-egy elszánt gazfickó.

Laptop hátizsák

A laptop hátizsákok, bár jóval nagyobb helyet igényelnek, mint az említett klasszikus laptoptáskák, azonban ezeknek a tárolókapacitása is jelentősebb. Így amennyiben nem csak számítógépünket, hanem esetleg némi élelmet és váltóruhát is magunkkal szeretnénk vinni, egy ilyen hátizsákra nyugodtan számíthatunk. Ellenben nehéz olyan modellt találni köztük, amely a formálisabb megjelenés mellé jól passzol. 

Viszont az olyan minőségi darabok, amiket például a Kanken táska kínálatában felfedezhetünk, komoly mértékben képesek megnehezíteni a tolvajok dolgát. Mivel a hátizsák alakja nem árulkodik egyértelműen a tartalmáról, valamint különféle csatok és cipzárak védik a gépünket, így jóval biztonságosabb lehet a nyilvános helyeken. A fenti érveket és ellenérveket mérlegelve pedig már egyszerűen eldönthetjük, hogy számunkra melyik lesz majd az ideális választás.