Momentum: Lázár nem válaszol

Mint ismert, Lázár János törvényjavaslata szerint 12 közpénzből felújított kastélyt terveznek privatizálni és ennek következtében leépítésbe kezdtek a kastélyok dolgozói között. Bedő Dávid, a Momentum frakcióvezető-helyettese múltkor a parlamentben kérdezte a kirúgásokról Lázárt, de akkor választ nem kapott, úgyhogy most írásban fordult a minisztériumhoz azzal kapcsolatban, hogy pontosan mennyi embert is akarnak kirúgni.

„Írásban is feltettem a kérdéseimet, hátha akkor tudnak egy egyszerű válasszal szolgálni egy roppant egyszerű kérdésre. Sajnos ezúttal is csalódnom kellett. Lázár Jánosék most sem voltak képesek elárulni, mégis hány embert rúgnak ki amiatt, hogy a haverjaik kaphassanak egy kastélyt. Jól mutatja ez a kormány hozzáállását. Annyit viszont leírtak, hogy hiába újították fel több tízmilliárd forintért ezeket az épületeket adófizetői pénzből, azok közel sincsenek “befejezve” és hát emiatt kell ingyen odaadni a Fidesz-közeli haveroknak” – számolt be Bedő Lázár válaszáról.

A Momentum politikusa hozzátette, a helyiek teljesen másképp látják a kastélyokkal kapcsolatos kérdéseket, mint a kormány, ezért is tüntettek Edelényben és Dégen több százan a privatizáció ellen.