Van, ami még Vin Dieselnek sem jön össze

Joggal lehet büszke magára Vin Diesel: napjaink egyik legsikeresebb színész-producereként jegyzi a Halálos iramban-sorozatot, amely eddig 6,62 milliárd dolláros összbevételt ért el.

Ilyen eredmény láttán azt lehetne hinni, Diesel előtt minden kapu és pénzcsap megnyílik Hollywoodban. Pedig nem. Még neki is van olyan álma, amit nem tud megvalósítani. Diesel több mint húsz éve mondogatja, hogy szeretne készíteni egy trilógiát Hannibálról, a pun hadvezérről, ahol a főszerepet és a rendezést is vállalná.

 A bökkenő csak az, hogy egyetlen kosztümös film elkészítése is kockázatos vállalkozás anyagi szempontból, egyenesen három pedig ugrás lenne a sötétbe, ezért a sztár hiába emlegeti mindig kedvenc projektjét, mindenki jóindulatúan mosolyog, de sehol nem kap biztatást. Hannibál a történelem egyik legsikeresebb hadvezére volt, ám mégsem szuperhős, akire nagy bevétellel kecsegtető filmes univerzumot lehetne építeni.

Diesel más tekintetben is elszámolta magát. Legutóbbi kijelentette, hogy a 22 éve futó Halálos iramban-széria a leghosszabb ideje működő olyan franchise, amelyben ugyanazok a színészek játsszák a főszerepeket. Az internet népe gyorsan kijavította. Rámutattak, hogy a Mission: Impossible csapatában Tom Cruise és Ving Rhames régebben, már 1996 óta szerepel, és még legalább két rész van előttünk, a következő, a Mission: Impossible Leszámolás Első Rész a nyár egyik nagy durranásának ígérkezik. Harrison Ford is visszatér hamarosan Indiana Jonesként, és ezzel 42 éves lesz a halhatatlan kalandorról szóló sorozat. Ahhoz pedig komoly matektudás kell, hogy össze lehessen számolni, Samuel L. Jackson hányszor játszotta már Nick Furyt a Marvel Cinematic Universe-ben. De talán még nála is komolyabb teljesítményt nyújtott Desmond Llewelyn, aki 17 Bond-filmben látta el a 007-est kütyükkel Q szerepében 1963-tól 1999-ig.

Sebaj, Diesel érdemei ettől még elévülhetetlenek, a Halálos iramban 10. az előzetes alapján biztosan tovább öregbíti hírnevét, és ott van még jövőre a bónusz 11. rész, amely lezárja a sorozatot.

Forrás: UIP