Mire érdemes figyelni hűtővitrinek vásárlása esetén?

Szeretnéd tudni, hogy milyen egy jó hűtővitrin, ami megbízható és energiatakarékos is? Ebben a cikkben választ adunk minden kérdésedre.

Minden konyhának alapvető feladata, az elkészült, de el nem fogyasztott étel tárolására gondot fordítani. Ezt alapvetően különböző hűtési lehetőségekkel ellátott gépek segítségével oldják meg a háztartásokban. A vendéglátóiparban még fokozottabban be  kell tartani az ételek hűtésének a biztosítását, hiszen sokkal több ember étkeztetéséért felelnek. 

Azonban nem csak az elkészített ételek hanem az ahhoz szükséges alapanyagok frissességét is tudni kell biztosítani úgy, hogy közben a HACCP irányelveinek is megfeleljenek.  A HACCP nem más mint a legmagasabb élelmiszer higiéniai követelmények rendszere. Ha egy háztartásban egy hűtőt találunk, az megfelel a kihívásoknak, míg egy vendéglátó egység konyhájában jóval komolyabb megoldások szükségesek a hűtés területén.

Melyek a legmegfelelőbb hűtővitrinek?

A legmegfelelőbbek azok a gépek amelyek kiváló minőségű alkatrészekből készültek, hatékony hűtési teljesítménnyel, maximális hűtési térfogattal, biztos állandó hőmérséklettel rendelkeznek és könnyen tisztíthatóak. A vendéglátóiparban az a legfontosabb, hogy biztosítva legyenek a vendéglátóipari egység számára a jó minőségű, üzembiztos hűtők és fagyasztó szekrények. A hűtő vitrineknek alacsony energiafelhasználással és maximális gazdaságossággal kell rendelkezniük.

 

A kereskedelmi hűtővitrinek bárhova beilleszthetők, ezért többnyire az a figyelembe veendő szempont, hogy mekkora hely áll rendelkezésre, hűtő vagy mélyhűtő funkcióra van-e inkább szükség.

Mi a legfontosabb szempont a vásárlásnál?

- A hűtővitrin teljesítménye

A vendéglátóiparban használt hűtővitrineknek tökéletes hűtési teljesítménnyel, és gazdaságos működéssel kell rendelkezni még akkor is, ha zavar alakul ki a körülményekben. Biztosítaniuk kell, hogy a termékek minősége és frissessége tartósan megmaradjon.

- Az alacsony költségek az üzemelés során

A nagy teljesítményű hűtővitrineknek olyan optimális hűtési rendszerei vannak, amelyekkel alacsony energiafelhasználással működnek. Ezt nemcsak a rendkívül hatékony vezerlések hanem a hatékony szigetelő anyagok is segítik, így hozzájárulnak a környezet kíméléséhez is.

- A hűtővitrinek kivitele

Az általában rozsdamentes acélból készült gépek kiváló alapanyagból, gondos munkával készültek és mivel intenzív használatra tervezték őket, összehangolták a hűtéstechnikai és elektronikus összetevőket a hatékony működés érdekében. Robosztus felépítésük miatt rendszerint görgőkkel szerelik fel őket, edzett üveggel biztosítják a balesetmentes használatot, hiszen a vitrinek esetében mind a négy oldalról üvegből készülnek az oldalfalak  teljes betekinthetőség miatt.

- Tisztíthatóság

A vendéglátóiparban döntő szerepet játszik a higiénia, ezért a hűtővitrinek esetében is  nagyon fontos, hogy minél egyszerűbben legyen tisztítható az egyszerű belső kialakítása miatt.

- Könnyű szervizelés

Ezek a gépek már olyan minőségi anyagokból készülnek, hogy hosszú élettartamúak legyenek és biztosítani tudják a folyamatos hűtést. Szerencsére ezeknél a gépeknél csak igen ritkán van szükség javításra.

Az Anvalor webáruház élen jár az ipari konyha-technológiában, ezért náluk a hűtővitrin éttermeknek nagy választékból választható ki.

Összegezve

Abban az esetben, ha vendéglátóipari egység hűtővitrin beszerzését tervezi, fontos utánanézni, hogy a hűtővitrin milyen teljesítménnyel, milyen üzemelési költségekkel működik, egyszerű-e tisztítani, modern kivitelű legyen és szervizelés esetén minél gyorsabban elérhető legyen a szerviz.