Hogyan könnyítsd meg kutyád gyógyulását egy hasi műtét után?

Az állatorvosi vizitek nem tartoznak sem a kutyus, sem pedig a gazdi kedvenc időtöltései közé. Ennek ellenére előfordulhat, hogy elkerülhetetlen egy-egy beavatkozás. Ilyenkor minden segítség jól jön. Hasi műtétek esetén például egy speciális ruha, a műtét utáni kutyaruha megkönnyítheti szőrös lábadozód mindennapjait.

Műanyag gallér helyett

A Falatozoo.hu állateledel webáruház műtét utáni felszerelések kínálatában megtalálhatod lábadozó kutyusod számára a megfelelő méretű ruhát. Idáig a műtéti terület megóvásához csak a műanyag gallér viselése jelentette az egyedüli védelmi megoldást. Ez - valljuk be őszintén - nem igazán volt a négytappancsosok kedvence. 

Szegény szőrös pajtásainknak nem volt elég maga az állatorvosi beavatkozás jelentette stressz, még a gallér viselése miatt is további nehézségeket kellett elviselniük. Pont ennek az elkerülésére találták ki ezt a nagyon hasznos viseletet, a műtét utáni kutyaruhát. Állatorvos szakemberek tervezték arra, hogy védelmet adjon a hasi sebeknek a különböző operációk, például ivartalanítás, méhműtét, hasi sérv vagy egyéb beavatkozás, vagy mellrákműtét után. 

Nagyon hasznos viselet a bőrgyógyászati kezeléseket követően is. Rugalmas és vékony az anyaga, nem szorít vagy feszül a hason, de megfelelően illeszkedik a háti részen. Jól szellőzik viszont, képes tisztán és szárazon tartani az érintett területet. Emiatt nagyban hozzájárul a seb megfelelő gyógyulásához. Persze úgy szabták, hogy a kutyák könnyedén elvégezhessék benne a kis- és a nagydolgukat is.

Nem csak az ivartalanítás után lehet hasznos

Alapvetően az ivartalanítást követő lábadozáshoz használják e hasznos kutyaruházati termékeket, ám más hasi beavatkozások esetén is alkalmazhatók. Ilyen esetekben persze mindenképpen az állatorvos tanácsát érdemes kérni a használat előtt.

A műtét utáni kutyaruha használata nem bonyolult. Van egy praktikus patent, amely megkönnyíti a rögzítését. Kapcsold ki és göngyöld fel a ruhát. Utána a nyakrészen át bújtasd be a kutya fejét, majd a mellső lábakat a lábrészekbe. Utána óvatosan a hason és a háton igazítsd el az anyagot. Ne érj az érzékeny és védendő részekhez! A hátsó lábak jönnek utána a lábrészekbe, végül a patent összekapcsolása.

Érdemes begyakorolni a feladást és a levételt még a beavatkozás előtt. Ezzel hozzájárulhatsz gazdiként, hogy a kis kedvenced nehéz, lábadozós napjai könnyebben és zavartalanabbul telhessenek majd. Ha nem tudja nyalogatni a sebet, az gyorsabban és fertőzésmentesen gyógyulhat.

Megkönnyítheti a gyógyulási folyamatot

Persze a műtét utáni kutyaruha sem csodaszer. Mindig kell ügyelni arra, hogy ne legyen vizes az anyag a hasi részen. Ez havas és esős időszakokban lehetséges. Pont emiatt is érdemes nem csak egy darabot beszerezni. Ha van száraz csereruha, akkor mindig kéznél lesz a segítség.

A műtét utáni a speciális kutyaruha segíti a gyorsabb és tökéletesebb gyógyulást és regenerálódást.