Az online idegen szavak szótára mindig kéznél van

Emlékszünk még arra az időre, amikor ha meg szerettük volna tudni egy idegen kifejezés jelentését, akkor elegendő volt, hogy levettük az asztalról vagy könyvespolcról az idegen szavak szótárát, felütöttük a vonatkozó oldalát, és meg is leltük a keresett választ.

Mára nagyot változott a világ, a digitalizáció oly mértékben jelen van az életünkben, hogy ma már mindent online intézünk, így nem volt kérdés, hogy előbb-utóbb felüti a fejét egy online idegen szavak szótára is az interneten, amit mindenki üdvözöl.

Az online idegen szavak szótára segítsége

A jelentese.hu weboldal idegen szavak és kifejezések gyűjteménye egy egyedülálló megoldás az internetes piacon. Az igény arra vonatkozólag, hogy megismerjük bizonyos szavak jelentését, nem múlt el, sőt. Azzal, hogy mindenki az ideje nagy részét már gép előtt ülve tölti, számítógép kell a munkájához, ott éli a társadalmi életét, azon játszik vagy filmeket néz, egyértelmű volt, hogy a külföldi kifejezések ugyanúgy utolérik az embert.

És amíg régebben szinte minden háztartásban megtalálható volt az Idegen szavak szótára kézikönyv, addig mára ezt felváltotta az online és gyorsan elérhető jelentese.hu oldal egyik szótárgyűjteménye a sok közül, amely talán még gyorsabb és hathatósabb segítséget tud nyújtani egy-egy kifejezés értelmezésében, hiszen csak be kell pötyögni és már meg is van a keresett szó.

Hogyan használjuk ezt az online idegen szavak szótárát?

A jelentese.hu weboldal használata mérhetetlenül egyszerű. Az oldalnak több szótára is található, de ha az Idegen szavak szótárára vagyunk kíváncsiak, akkor a jobb oldali menüből azt kell kiválasztani értelemszerűen. A bal oldali szövegdobozba pedig beírjuk a keresett kifejezést. Ekkor felbukkan egy legördülő lista, amely tartalmazza a mi szavunkat is, annak különféle ragozott variációit, valamint hasonló betűkből álló szavakat is. Kiválasztjuk, melyiket szeretnénk megtudni, kattintunk és máris megvan a válasz részletes magyarázattal.

Ezt a magyarázatot több mondat is megvilágítja számunkra, hogy biztosak legyünk benne, ezután már érteni fogjuk és megbízhatóan tudjuk használni az adott szakkifejezést. Ezt követően a szótár ismerteti a magyarázatok forrását is.

Lehetőség van arra, hogy segíteni tudjuk egymást a későbbiek során, azaz újabb szócikket fel tudunk vinni a rendszerbe, hiszen végtelennek tűnő szómennyiség lehet, amelyre szükségünk van a jövőben, de nincs még a rendszerben.

A jelentese.hu egyéb szótárai

Ezen a weboldalon nem csupán az idegen kifejezésekre tudunk rákeresni. Fellelhető egy angol-magyar szótár, amely napjainkban szintén igen nagy segítség. Ritkaságnak számít az E-számok szótára, a szleng gyűjtemény, valamint a gamer szótár.

Napjainkban a gyerekek már jóval többet használják a számítógépeket, mint az előző generációk, és a főleg angol nyelvű videójátékozás révén számtalan szlenggel, gamer szakkifejezéssel kerülnek kapcsolatba. A kamaszodó gyermekeink lelki világát nem árt kicsit jobban megismerni, és ebben nagy segítségünkre lesznek ezek a szavak.