Ezeket gondold át klíma vásárlása előtt

Az éghajlatváltozás hatásai nagyban befolyásolják a nyári és a téli hőmérsékletet, hiszen a nyár egyre forróbb, a tél viszont enyhébbé vált az elmúlt évtizedek alatt. Éppen ezért az egyébként zárt terek hűtése, esetenként a fűtése elkerülhetetlenné vált, ha az egészségünket és a munka képességünket helyezzük előtérbe.

Melyik helyiségbe szereltessük be?

Ez általában attól függ, hogy mekkora a lakás, és milyen irányú a fekvése. Oda szokták telepíteni, ahol a legtöbben vagy a legtöbbet tartózkodunk. A szobák száma és égtáji elhelyezkedése befolyásolhatja, hogy egy vagy több klíma készülékre lesz szükségünk. Vannak ugyanis olyan készülékek, amelyek több helyiség hűtésére alkalmasak.

Mekkora a helyiség ahova a klíma kerül?

Nem mindegy a helyiség mérete, ahova a klíma kerül, ugyanis a készülék teljesítménye meg kell, hogy egyezzen a szoba méretével. Ha ugyanis, kisebb klímát szereltetünk fel mint amire szükség van, akkor nem fogja tudni ellátni a feladatát, ha meg nagyobb teljesítményűt, mint amire szükség lenne, akkor felesleges kiadásokat fogunk fizetni.

Mobil vagy falra szerelhető változatot szeretnénk beszerezni?

A mobil klímák mozgathatóak, cserélhetőek, nem kell telepíteni őket csak szellőzőnyílásra van szükségük. 

A falra szerelhető modellek nem ütköznek a szobával, esztétikusak, egyszerűen telepíthetők, és egy helyiséget tudnak hűteni.

Létezik egy harmadik megoldás  amikor a modulok több osztott részből állnak, különböző szobákban helyezkednek el, azonban a kültéri egysége ugyanaz mindegyiknek.

Ismerjük meg a légkondicionáló tulajdonságait  a vásárlás előtt

Nem elég ismerni a klímaberendezés megfelelő teljesítményét, hiszen fontos a komfort és a jó közérzet, és hogy a termosztát állítható legyen a sebességek között és  a levegő irányát is befolyásolni lehessen. A szűrők elérhetők és könnyen kezelhetők legyenek, hogy a karbantartást egyszerűen lehessen megoldani. Az allergiások számára létezik elektrosztatikus szűrő is.

Válasszuk az inverteres klímát!

Az inverter technológia maximalizálja és fokozza a klíma hűtési képességét, megnő a hatékonyság, növekszik a kényelem, nincs nagy hőmérsékletváltozás, és a villanyszámlán is spórolhatunk, ráadásul környezetbarát is.

A klímaberendezés beszerelését érdemes az őszi és a tél közepi időszakra tenni, mert ilyenkor a kifutó termékeket már olcsóbban meg lehet szerezni és a szerelők nincsenek leterhelve, így jó áron juthatunk jó munkához.

A Klíma Markt webáruház a Fujitsu klímaberendezés webáruháza, ahol számos márka, számos termékével találkozhatunk, így nem okozhat gondot megtalálni a tökéletes berendezést. 

Összegezve

Mielőtt a légkondícionáló berendezés beszerelése előtt jó ha eldöntjük, hogy milyen helyiségeket szeretnénk hűteni, falra szerelhető vagy mobil klímát választunk inkább, mekkorák a helyiségek, inverteres változat van-e a kiválasztott típusból. Fontos még, hogy ha kiválasztottuk a klíma típusát tájékozódjunk a klíma tulajdonságairól és ha lehet, akkor a hűtési idényen kívül szereltessük be a berendezést.