Mi mindenre jó egy feszültségátalakító készülék?

A feszültség átalakítására alkalmas készülékeket inverter néven is ismerhetjük. Számos helyzetben hasznosak, hiszen akár áramszünet közben vagy a hálózattól távol is működtethetjük velük elektromos áramot igénylő eszközeinket.

Mire képes egy inverter?

A Metroman.hu feszültségátalakítói, inverterei között számos készülék megtalálható, így gyakorlatilag bármilyen céllal is vásárolnánk meg a berendezést, meg fogjuk találni hozzá a tökéletes megoldást.

Az inverter segítségével akkor is tudjuk üzemeltetni a 230 voltos energiát igénylő eszközeinket, amikor éppen nem áll rendelkezésre hálózati áramforrás. Mindezt az akkumulátor teszi lehetővé. Nyugodtan magunkkal vihetjük a laptopot is akár, nem kerülünk többé olyan helyzetbe, hogy lemerül, s emiatt nem tudjuk befejezni rajta a feladatainkat. Mindegy, hogy milyen isten háta mögötti nyaralásra készülünk egy eldugott tanyán, vagy éppen horgászatra szeretnénk a párunkkal tartani, de közben dolgoznunk is kell. Nincs olyan helyzet, amikor ne számíthatnánk megszokott eszközeinkre.

Természetesen nemcsak laptophoz használhatjuk, hanem bármely készülékhez, amelynek alapvetően a hálózatra kellene csatlakoznia ahhoz, hogy működtethessük. Mostantól nem vagyunk semmivel helyhez kötve, hiszen a feszültségátalakítóval bárhol, bármikor használni tudjuk ezeket. Autóban vagy lakókocsiban, hajón vagy tanyán, de akkor is nagyon hasznosak, ha éppen áramszünet van az otthonunkban. 

Mire érdemes figyelni a választásnál?

Egyrészt érdemes meggyőződni a végleges döntés előtt a készülék teljesítményéről. Emellett fontos szempont, hogy rendelkezik-e az inverter USB csatlakozóval, illetve rövidzár, túlfeszültség, túlmelegedés és akku lemerülése elleni védelemmel. 

Ha szeretnénk, választhatunk szinusz invertereket is, amelyek képesek arra, hogy automatikusan váltsanak át a hálózati feszültség megszűnése esetén az akkumulátoros üzemmódra. A komolyabb készülékekkel akár központi fűtést, keringető szivattyút vagy számítógépet is elláthatunk elegendő energiával. Természetesen napelemes rendszerekhez tervezett modellek közül is válogathatunk. A nagy teljesítményű változatok akár 2000/4000 watt teljesítménnyel is rendelkeznek.

Csökkenthetjük a villanyszámlát is!

Az Off Grid Hybrid szinusz inverter például napelemes bemenettel is bír, s az otthoni napelemes villamos hálózat megvalósításához is alkalmazhatjuk. Akár 60A bemenetig is képes fogadni az MPPT töltésvezérlő az energiát, míg kimenetként a 230 V mellett 3000 watt teljesítménnyel is számolhatunk.

Automatikusan felhasználja a napelemek által termelt energiát, többletigény esetén pedig a hálózatra vált, így mindig optimálisan működik, garantálva a szükséges áramot. Amennyiben megfelelően kombináljuk további kiegészítő modulokkal, mint például akkumulátorokkal és napelemekkel, akár az egész otthonunk fogyasztásának biztosítására is alkalmas.