Népszavazás az akkumulátorgyárról?

Mándi László, Debrecen momentumos önkormányzati képviselője helyi népszavazást kezdeményezett annak érdekében, hogy a debreceniek kifejthessék véleményüket a városba tervezett akkumulátorgyár ügyében.

A fideszes városvezetés a helyiek tájékoztatása és megkérdezése nélkül tervezi felépíteni a hatalmas vízigényű és környezetszennyező CATL akkumulátorgyárat. Meggyőződésünk, hogy egy ekkora beruházás nem lehetséges a helyiek bevonása és megkérdezése nélkül. Több mint kétszázezer ember jövőjéről nem dönthetnek zárt ajtók mögött, éppen ezért Mándi László hétfőn helyi népszavazásra javasolt kérdést nyújtott be a Helyi Választási Bizottsághoz hitelesítése céljából: “Egyetért-e Ön azzal, hogy Debrecen közigazgatási területén tilos legyen olyan ipari létesítményt létrehozni, amelynek az óránkénti átlagos vízigénye meghaladja a 130 köbméter értéket?”

Védjük meg Debrecent, védjük meg természeti értékeinket, védjük meg a jövőnket! Ezért követel helyi népszavazást a Momentum a debreceni akkumulátorgyár ügyében.

Mándi László Facebook-bejegyzését itt érik el: https://www.facebook.com/mandilaszlo.momentum/posts/659950919466586