A Momentum így segít Ukrajnának

A Momentum delegációja, Gelencsér Ferenc, Cseh Katalin, Tompos Márton és Sebők Éva pénteken indultak el az adományokból vásárolt aggregátorokkal Ukrajnába. A két hetes gyűjtés alatt hatmillió forint jött össze, melyet a párt megduplázott, így végül 12 millió forintnyi eszközzel indultak el a háború súlytotta országba.

Beregszász után a csapat Kijev felé vette az irányt, ahol tegnap délután át is adták a városnak szánt adományokat. Az átadás során a Momentum politikusai az ukrán főváros főpolgármester-helyettesével, Volodimir Bondarenkóval és Kijev régió adminisztrációjának vezető-helyettesével, Anna Starostenkóval beszélgettek arról, hogy milyen az élet a háborús Kijevben, valamint a Magyarország által befogadott ukrán menekültek helyzetéről. Szóba került az is, hogy mi magyarok hogyan harcolunk az egyre terjedő putyinista propagandával.

A 15 generátor mellett a delegáció egy nagyon fontos üzenetet is átadott az ukrán kollégáknak: Magyarország nem egyenlő Orbán Viktorral! A magyarok kiállnak Ukrajna mellett!

A kijevi átadásról, valamint az előző napok eseményeiről képeket Gelencsér Ferenc, Tompos Márton és Cseh Katalin oldalán találnak.