4 konyhai trükk, amit meg kell tanulnod

Kezdő háziasszonyként, de akár több évtizedes rutinnal a hátunk mögött is, sokat segíthetnek a profiktól ellesett praktikák, amelyek gyorsítják vagy megkönnyítik a konyhai munkát.

A Borsdaralo.hu gasztromagazin segítségével készült cikkünkben 4 olyan konyhai trükköt mutatunk be, amiket mindenkinek érdemes megtanulni. Lássuk, melyek ezek!

A rizs főzési idejének csökkentése

A rizs főzési idejét jelentősen lehet csökkenteni, ha a főzés előtt beáztatjuk. Az áztatás első lépése a rizs megmosása, ezt követően 30 percig áztassuk vízbe a rizsszemeket. Az idő leteltével a szokásos módon főzzük meg a rizst.

Fokhagymapucolás egyszerűen

A fokhagymapucolás pillanatok alatt elvégezhető, ha ismerjük a trükkjeit, nézzük a legegyszerűbbet. Sokan még mindig ódzkodnak a mikrohullámú sütő használatától, míg mások kimondottan vadásszák a mikrós recepteket, valamint trükköket. 

Nem sokan tudják, hogy ez a hasznos konyhai gép, a fokhagymapucolás során is a segítségünkre lehet. Nem kell mást tenni, mint 10 másodperce a mikróba helyezni a gerezdeket, ezt követően különösebb erőfeszítés nélkül, lehúzhatjuk a héjukat.

A krumplipüré helyes felmelegítése

Előfordulhatnak olyan esetek, hogy melegíteni kell a kész krumplipürét. Elsőre talán nem tűnik olyan lényegesnek ez a mozzanat, de ha nem szentelünk rá kellő figyelmet, akár ki is száríthatjuk a korábban még tökéletes állagú krumplipürét.

Ne használjuk erre a célra a mikrót, helyette lassú tűzön, folyamatos, de óvatos kevergetés mellett, kevés vaj és forró tej hozzáadásával melegítsük fel a pürét!

Az amerikai palacsinta sütésének trükkje

A megfelelő sütési hőmérséklet kulcsfontosságú, ha igazán szép, magas amerikai palacsintát szeretnénk sütni. Melegítsük elő a serpenyőt, az edény legyen forró, így a hő hatására szépen megemelkedik majd a palacsinta tésztája.

Arra ugyanakkor figyeljünk, hogy ne vigyük túlzásba a serpenyő előmelegítését, mivel könnyen odaéghet a palacsinta, a belseje pedig annak ellenére is nyers marad, hogy a külseje már megégett.

Bízunk benne, hogy sikerült néhány hasznos tanácsot adnunk. Ha tetszett a cikkünk, oszd meg ismerőseiddel is!