Melyek a legjobb területek, ahol 2023-ban megpróbálhatunk vállalkozást építeni?

Mivel 2020-21 nagy részét beárnyékolták a Covid19 korlátozások, számos vállalkozás szenvedett a különböző kormányok által elrendelt kötelező blokádoktól. Következésképpen vállalkozóként nem tehetünk mást, mint hogy elgondolkodunk azon, hogy mi a legjobb terület, ahol ebben az időszakban megpróbálhatunk vállalkozást építeni.

Bármilyen területen is szeretne vállalkozást építeni, ideális esetben olyan vállalkozás lesz, ahol sok fizikai interakció nélkül tudja kiszolgálni ügyfeleit és ügyfeleiket, ezért a legjobb, ha online építi vállalkozását. Ez segít elkerülni a Covid-19 korlátozások akadályait. 

Számos vállalkozás, mint például a magyar casino oldalak Ugorskban, nem érezték a blokkolások hatását a fizikai kaszinókhoz képest, mivel online működnek, és ugyanazt az élvezetet kínálják a játékosoknak. Amikor tehát azon gondolkodik, hogy 2021-ben mi az, ami előnyösebb az Ön számára a vállalkozás építéshez, akkor rá kell döbbenjen, az online területen lesz. Néhány részterület, amelyet kipróbálhat:

Dropshipping

A Dropshipping azt jelenti, hogy ön online árut ad el. A dropshippinget az teszi jóvá, hogy nem számít, hogy megengedheted-e magadnak, hogy megvásárold a készletet vagy tárold. Ez egy olyan modell, ahol nem kell fizikailag foglalkoznia a termékekkel. Egyszerűen csak létre kell hoznia egy webáruházat, és együtt kell működnie a beszállítókkal, akik segítenek a megrendelések tárolásában, csomagolásában és szállításában. Nem kell aggódnia a legjobb termékek miatt sem, mivel vannak olyan közvetlen szállítási alkalmazások, amelyek segítenek megtalálni a keresett termékeket.

A fő ok, amiért sokan vonzódnak ehhez az üzlethez, az az, hogy nem kell leltárral rendelkeznie, és könnyen elkerülheti a Covid-19 korlátozásait, és még mindig jó pénzt kereshet vele.

Fordítás

Ha több nyelvet is tud, akkor ez az üzleti terület pont önnek való, hiszen egyre nagyobb a kereslet a többnyelvű emberek iránt. Ha tehát folyékonyan beszél angolul, franciául, spanyolul vagy bármelyik nyelven, akkor érdemes megfontolni egy olyan vállalkozás létrehozását, amellyel pénzt kereshet. Az üzlet elindításához regisztrálhat olyan oldalakon, mint a Fiverr és az Upwork, ahol könnyen létrehozhatja profilját, beállíthatja árait és ügyfeleket szerezhet. A legjobb dolog velük kapcsolatban az, hogy minél magasabb a rangsor, annál magasabb az ügyfelek pártfogása, és annál magasabbra állíthatja be az árait.

Az üzletág egy másik előnye, hogy cégek megbízásából kiterjedt fordítási munkákat végezhet. Ez azt jelenti, hogy akár ki is terjesztheti vállalkozását, és más nyelvek számára is alkalmazhat fordítókat.

Weboldal fordítása

Az egyik modern üzleti ötlet az interneten, amely mindenkit felcsigázott, az a weboldal flipping. A weboldal flipping magában foglalja egy már működő weboldal megvásárlását, majd a tartalom és a design javítását. Miután elvégezte ezeket a fejlesztéseket, eladásra kínálja a weboldalt magasabb áron, mint amennyiért megvásárolta.

Bizonyos helyeken nyereséggel vásárolhat és adhat el weboldalakat. A Shopify Exchange piactéren például olyan e-kereskedelmi weboldalakat vásárolhat, amelyeket SEO-optimalizálással, tartalom készítéssel és egyéb stratégiákkal javíthat. Amint webhelye elkezd forgalmat és növekvő bevételt generálni, eladásra kínálhatja azt.

Virtuális asszisztens

Egy másik hatékony ötlet az, ha felajánlja, hogy virtuális asszisztensként dolgozik. A mai vállalkozásoknak - az egyéni vállalkozóktól a nagyvállalati szervezetekig - segítségre van szükségük a mindennapi működéséhez. Így kiváló adminisztratív ismereteidet és képességeidet felhasználhatod e teher enyhítésére. Biztos, hogy jutalmat kap az adminisztratív feladatokra, például a megbeszélések ütemezésére és az e-mailek megválaszolására fordított erőfeszítéseiért és idejéért.

Virtuális asszisztensként kezdheti el karrierjét, ha olyan oldalakon található online hirdetésekre kattint, mint a PeoplePerHour, FreeUp és sok más. 

Online korrepetálás

Ez az Ön számára készült, ha Ön egy oktatási terület szakértője, legyen az tudomány vagy művészet. Az online korrepetálás elég egyszerű, és egyszerűen otthonod kényelméből taníthatja a diákjait. Figyelembe kell azonban vennie, hogy egyes platformok megkövetelik, hogy a tartani kívánt kurzusban főiskolai diplomával rendelkezik. 

Ahhoz, hogy Önt könnyen lehessen ajánlani, célszerű, ha olyan tantárgyakat tanít, amelyekben Ön szakértő, hiszen így megoszthatja tudását, és ezzel fejlesztheti diákjai tudását. Néhány online tanítási weboldal, amellyel elkezdheti, például a Tutor.com vagy a Skooli. A Google Meet, a Skype vagy más videokonferencia-oldalak segítségével is kapcsolatba léphet a diákokkal és előadásokat tarthat nekik.

Tartalomírás

Ezt ki kell próbálnod. Szinte minden, az üzleti tevékenységét online kiterjeszteni kívánó vállalatnak szüksége van segítségre a termékhez kapcsolódó tartalom létrehozásában. Következésképpen ez az egyik olyan üzleti terület, amelyet meg kell próbálnia kiépíteni. Néhány weboldal, ahol megtalálhatja ügyfeleit, például a BloggingPro, a Remote.co. Csatlakozhat olyan Facebook-csoportokhoz is, amelyek bemutatják a tartalomírást mint üzletet.

Ebben az üzletágban nagy a verseny. Tehát meg kell tudnia mutatni, hogy mi az, ami megkülönbözteti Önt, az Ön előnye lehet a tartalomban szereplő kulcsszavak optimalizálása vagy a munka időben történő elvégzése. Csak tedd azt, amitől jobban érzed magad.

A WordPress támogatása

A WordPress sok weboldalnak ad otthont, és a legtöbb weboldal tulajdonosának segítségre van szüksége. Ha tehát ismeri a platform működését, ez egy újabb jövedelmező üzlet, amelybe beszállhat. A segítség néhány formája, amelyre szükséged lehet, a CSS javítása, a biztonsági problémák felderítése és javítása.

Ajánlatos, hogy hozzon létre egy olyan weboldalt, amely felsorolja a szolgáltatásait, hogy elkerülje a magas jutalékokat, amelyeket az olyan oldalakon kaphat, mint az Upwork. Így Ön is könnyen kapcsolatba léphet ügyfeleivel és vásárlóival.

Promóciós levelezési lista

E-maileket írni könnyű, ehhez kétség sem férhet. Ehhez tehát csak az kell, hogy az e-maileket formálisabban és vonzóbb módon írja meg ügyfelei számára. Ilyen egyszerű. Ha egyszer bebizonyítja, hogy képes több címzettet vonzani, szolgáltatásai iránt nagy lesz a kereslet.

Az Upwork vagy a Fiverr oldalon is regisztrálhat, hogy megszerezze első ügyfeleit ebben az üzletágban. 

Az Ön célja egy vállalkozás felépítésével az, hogy nyereséget termelnek. A fent felsorolt vállalkozások könnyen elindíthatók, és nem igényelnek sok fizikai interakciót. Ezek bizonyítottan a leghatékonyabbak 2021-ben, mivel könnyedén elkerülheti a Covid-19 korlátozásait vállalkozása számára.