A 2022-es év legjobb női startupja

2022-es évben immáron nyolcadik alkalommal került megrendezésre a Women Startup Competition döntő eseménye, ahová több mint 80 országból, köztük Dél Kelet Ázsiából és az Egyesült Államokból regisztráltak résztvevők.

“Minden évben nagy izgalommal nyitjuk meg a nevezési lehetőséget, mert hiszünk a körülöttünk lévő ifjú vállalkozókban, és hisszük, hogy integrációval és nem szeparációval kell törekedni arra, hogy a nemi diverzifikáció kiegyensúlyozottabb legyen az üzleti szférában és az így keletkező innovatív vállalkozásoknak, akik valóban korszakalkotót hoznak létre, minél jobban tudjunk segíteni a világpiaci terjeszkedésben”. - mondta Müller Tamás a versenysorozat elindítója - “Az idei évben Albániában és Kuala Lumpurba is ellátogattunk, mert éreztük és tapasztaltuk az ottani környezet igényét az aktivitásunkra és arra, hogy a földrajzilag távol lévő startupok is egymásra találhassanak és közösen tudják aktivizálni erősségeiket.”

A Women Startup Competition Global idei győztese az osztrák Oratis (https://pozi.io/startups/oratis ), ami az első olyan spirituális társkereső alkalmazás, amely a belső energiákra összpontosít, amit egy speciális asztrológiai- és személyiségjegy algoritmus biztosít.

A második helyezettkén a myCulture (https://pozi.io/startups/myculture ) alkalmazást értékelte a zsűri, amely személyre szabott ajánlásokkal alakítja és optimalizálja a művészeti és kulturális kiállítások és események megtalálását és lefoglalását.

Harmadik helyezést a német Mahika by Lady Glass®​ ( https://pozi.io/startups/lady-glass )  csapata nyerte, akik a holisztikus egészséget teszik mindenki számára elérhetővé az első immerzív wellness alkalmazásukkal 

A nyertesekkel személyesen is találkozhatnak az érdeklődők a közelgő ViennaUP'23 fesztiválon (www.viennaup.com) Bécsben, ami a fő támogatónk a Bécsi Gazdasági Ügynökség jóvoltából kerül megrendezésre. 

Women Startup Competition kezdeményezésről

2014 -ben indult Women Startup Competition kezdeményezés, több mint ezer nemzetközi és hazai női startup jelentkezését fogadta és támogatta szakmailag. A jelentkezők száma évről-évre nő - az idei versenyre már 400 fölötti előregisztráció érkezett -, és a reményeik szerint ez követendő példaként szolgál a szárnyaikat bontogató tehetségeknek.

Az ötletek tekintetében semmilyen tematikai megkötés nincs. Bárki jelentkezhet, aki úgy érzi, hogy az ötlete számot tarthat a nagyközönség és a befektetők érdeklődésére.

A versenyben való részvétel egyetlen feltétele, hogy a startupok legalább 50%-ban hölgy tagokból álljanak, akik tehetségükkel és elhivatottságukkal másokat is inspirálhatnak. Az eddigi versenytapasztalatok szerint a mobil, a biotechnológiai fejlesztések, a divat, művészet és a gasztronómia területéről számos sikeres, befektetést kapott ötlet valósult meg. Külön öröm, hogy a kisgyermekes anyák is egyre többször térnek vissza az üzleti körfogásba saját, sokszor gyerekekkel, kapcsolatos ötletekkel.

Forrás: women startup competition