Mire érdemes fokozottan figyelni téli gumi vásárlásakor?

Hogyan érdemes manapság intézni a téli gumi vásárlását? Melyek azok a kiemelt szempontok, amelyeket fontos figyelembe venni a kiválasztásnál? Illetve milyen teljesítménymutatók bírhatnak döntő jelentőséggel? A cikkben máris mutatjuk ezeket.

A téli gumi keresésének leginkább lényeges szempontjai és kérdései 

A téli gumiabroncsokat egyrészt az autó méretéhez és jellegéhez, másrészt a felhasználási szokásokhoz érdemes igazítani. A gumiknak stimmelnie kell méretben, valamint az sem árt, ha a használat jellegéhez mérten segítik a dolgunkat ezek a nagyszerű termékek.

Például az Olcsobbgumi.hu webáruház személygumi kínálatában elérhető modellek kapcsán is megfigyelhető, hogy a választékra nem lehet panasz. Tökéletesen meg lehet találni azokat a modelleket, amelyek még a pénztárcánknak is kedveznek a fenti szempontokon túl.

Ami még szintén sokat számíthat a vásárlásnál

A télen használatos autógumik keresésekor az egyik legfontosabb tényező az időjárás várható alakulása. Mindegy, hogy épp eső, hó vagy ónos eső esik, a biztonságos autóvezetésre való törekvés kulcsfontosságú.

Hasonlóképp nem megkerülhető szempont az sem, hogy a kiszemelt gumik hogyan viselkednek fagypont környékén, illetve fagypont alatt. Mondhatni jobb előre felkészülni a szélsőséges körülményekre, de az óvatosságra mindenképp ügyeljünk!

A puszta ár figyelembevétele helyett sokkal inkább megéri ár-érték arány szempontjából menedzselni a vásárlást. Olyan modellekre szűkítve a listánkat, amelyek a vezetési stílusunkkal, illetve a használat gyakoriságával egyaránt szinkronban vannak.

Mutatunk egy konkrét példát is

Az Uniroyal WinterExpert téli gumik remek példái annak, hogy mi mindent várhat el az ember egy-egy kifogástalan gumi esetében. Pláne annak fényében, hogy a Continental csoport tagjaként az Uniroyal legendásan jó gumikat gyárt kellemetlen, esős időjárási viszonyokhoz.

Ebből talán sejthető is, hogy az Uniroyal WinterExpert téli gumik hatékonyan segítenek elkerülni a vízfelületen történő felúszás borzasztó jelenségét. Tehát egy-egy komolyabb esőben vagy havas esőben sem kell tartani a nem várt felúszástól.

Ezeknél a gumiknál szintén kiemelendő a havas útviszonyokon mutatott teljesítmény. Természetesen pozitív előjellel, aminek hasonlóképp komoly hozzáadott értéke lehet, amikor pont egy szeles, havas és borzasztó napot fogunk ki.

Mindezeken felül az úgynevezett gördülési ellenállás mutatóját kell még kiemelnünk, ugyanis ebből a szempontból is elképesztően jó teljesítményt kaphatunk a pénzünkért cserébe. Valójában nem is téli gumikat, hanem a problémamentes, kényelmes és nyugodt autózás élményét kaphatjuk a pénzünkért cserébe.