Milyen baba takarókat használj az őszi-téli időszakban?

Az egyik legfontosabb babaholmi nem más, mint a takaró, hiszen ezzel bárhol, bármikor melegen tudod tartani a kisbabádat. Erre szükség lehet a délutáni vagy az esti altatás alkalmával is, sőt sétáláskor is jó, ha kéznél van.

Nem mindegy azonban, hogy milyen takarókat választasz. Egyrészt az anyag összetétele is nagymértékben meghatározza, hogy a pici mennyire szereti, ha betakarod vele. Másrészt pedig a takaró vastagsága is sokat számít. 

Ha még nem tudod, honnan szerezhetnéd be a vastagabb takarókat, akkor nézz körül a Baby Inside Babatermékek meleg babatakarói között. Itt kivétel nélkül magas minőségű darabokat találsz, amik nemcsak elképesztően puhák és melegek, hanem szépek is.

Ha pedig szükséged van egy kis útmutatóra a vásárláshoz, akkor olvass tovább! Ebben a cikkünkben arról lesz szó, hogy milyen szempontokat érdemes figyelembe venned takaróválasztáskor. Elmondjuk azt is, hogy milyen legyen az ősszel, télen használt takarók anyaga, végül pedig egy fontos dologra is felhívjuk a figyelmedet. 

Milyen szempontokat vegyél figyelembe takaróválasztáskor?

Az első és egyik legfontosabb szempont nem más, mint a takaró anyaga. Elvégre ezen múlik az, hogy a kisbabád mennyire érzi kellemesnek azt, hogy rajta van. Egy újszülöttnek még nagyon érzékeny bőre van, ami azt jelenti, hogy egy nem megfelelő összetételű anyag könnyen bőrirritációt okozhat. Mindenképp olyat válassz, ami bababarát anyagból készült és az sem árt, ha oeko-tex minősítéssel rendelkezik. 

Ezenkívül szem előtt kell tartanod a takaró vastagságát is, hiszen évszakonként más lesz a megfelelő. A tavaszi-nyári hónapokban elég lehet betakarni egy vékonyabb takaróval, az őszi-téli időszakban viszont szükség van a melegebb darabokra is. Különösen igaz ez akkor, amikor kimentek sétálni.

Milyen legyen az őszi-téli babatakarók anyaga?

Egy takarót a vastagságán túl az anyaga teszi alkalmassá arra, hogy a hidegebb időben is melegen tudd tartani vele a babádat. A bambusz remek választás, hiszen a lágyságának, puhaságának köszönhetően olyan, akárcsak egy kellemes ölelés.

Vannak olyan változatok is, amik magas minőségű plüss anyagból készülnek. Ezek is hasonló érzést váltanak ki, ugyanúgy, ahogy azok is, amiket puha, kellemes tapintású fonalakból kötnek. Találhatsz kétoldalú polártakarókat is, amik szintén jó választásnak bizonyulnak a hűvösebb hónapokban.

Mire figyelj még nagyon oda?

A vastagabb takarókra nemcsak ősszel vagy télen lehet szükség, hanem egész évben. Vannak ugyanis fázósabb babák, akik még nyáron is elviselik magukon a melegebb takarókat. Az időjárás mellett tehát a kisbabád igényeit is érdemes szem előtt tartanod.

Láthatod, hogy nem mindegy, milyen takarókat választasz a kisbabád számára, hiszen annak több szempontnak is meg kell felelnie. Nagyon fontos, hogy 100%-ban bababarát anyagból készüljön, a vastagsága pedig az évszaknak megfelelő legyen. Sőt, mindenképp érdemes figyelembe venned a kisbabád egyéni igényeit is.