MSZP: ez is csak egy fideszes színjáték

Amíg Orbánék által bevezetett különleges jogrend él, amíg rendelettel eltérhetnek a törvényektől, adókat és költségvetést alkothatnak, addig az Európai Bizottsággal történő megegyezési szándék is csak újabb fideszes színjáték! - írja Tóth Bertalan, az MSZP frakcvezetője.

Tóth Bertalan bejegyzése:

"Kiderült, a Miniszterelnöki Kabinetirodának három hónapra van szüksége, hogy érdemben válaszoljanak egy közérdekű adatigénylésre!

Október 15-én kértem Nagy Márton gazdaságfejlesztési minisztertől egy állami vagyonnal kapcsolatos tulajdonosi döntésről szóló határozatot. (Hogy pontosan mit, az most mindegy, később majd az is érdekes lesz.)

Ennek a teljesítése az adminisztrációval foglalkozó minisztériumi tisztviselőnek - kereséssel, másolással, kávézással, szkenneléssel együtt - akár húsz percébe is beletelhet.

A törvény 15 napot biztosít az ilyen adatigénylések teljesítésére.

Csakhogy most nem a törvényt kell alkalmazni, hanem az attól eltérő "veszélyhelyzeti" rendeletet, amely szerint, ha a 15 napon belüli válasz veszélyeztetné Nagy Márton közfeladatainak "veszélyhelyzeti kormányrendeletekben foglalt feladatai határidőben történő ellátását", akkor ráér 45 nap múlva válaszolni.

November 29-én letelt a 45 nap is. Ekkor arról kaptam tájékoztatást, hogy Nagy Márton továbbra is nagyon elfoglalt, ezért újabb 45 nappal meghosszabbítják a válaszadási határidőt. 90 nap - lényegében három hónapot kell várni egy húszperces munkáért!

Mindez csak azt bizonyítja, hogy Orbánék nem változnak!"