MSZP: Elszólta magát a kormány a bezárt postákról?

Dr. Fónagy János levelében elszólta magát a postabezárásokkal kapcsolatban - írja Tóth Bertalan az MSZP frakcióvezetője.

Tóth Bertalan bejegyzése:

"Elszólta magát a kormány a bezárt postákról?

Megkérdeztem a kormányt a postabezárásokról. Miért zártak be 210 településen közel 400 kispostát a Magyar Posta veszteséges működésére hivatkozva, ha a cég az elmúlt két évben bőven nyereséges volt, összesen 24,3 milliárd forint profitot ért el?

A kormányzat és a Magyar Posta eddig következetesen azt mondta, hogy nincs szó postabezárásokról, csak szüneteltetik az érintett egységek működését. Azzal nyugtattak mindenkit, hogy a minimálisan elégséges szolgáltatáshoz szükséges 1600 posta helyett a 366 posta működése szüneteltetésének ideje alatt is 2200 posta fog működni az országban.

A gazdaságfejlesztési miniszter helyett válaszoló Dr. Fónagy János államtitkár ehhez képest most azt írta:
"Az előírt mintegy 1600 posta helyett a SZÜNETELTETÉST KÖVETŐEN IS országszerte több mint 2200 posta áll az ügyfelek rendelkezésére."

Nincs okom feltételezni, hogy Fónagy pontatlanul fogalmazna, a válasza egyértelműen új helyzetet jelenthet: a most "szüneteltetéssel érintett" (bezárt) posták nem is fognak kinyitni, a szüneteltetés után sem.

A kormányzat alkalmatlanságának árát újra a postai dolgozók és az ügyfelek fizetik meg. A Magyar Posta 2 év alatt több, mint 2600 embertől vált meg, most további 300 dolgozó kirúgását jelentette be. A vezetők létszáma és többmilliós fizetése "természetesen" nem csökkent.

Tényleg elképesztő, hogy miközben Orbánék évről évre egyre több adót szednek be, a kormány egyre kevesebb szolgáltatást ad – postákat zárnak be, csökkentik a szociális biztonságot, lerombolják az állami egészségügyet, nem fizetik meg a pedagógusokat, a szociális ágazatban dolgozókat. Eközben a fideszes elitnek azonban bőven jut fizetésemelés, állami megrendelés!

Nehéz minderre nyomdafestéket tűrő jelzőket találni. Különösen úgy, hogy mindezek mellé Fónagy államtitkár azt kéri, támogassam a "kormaing" munkáját.

Nem győzött meg!"