MSZP: Orbán megbízhatatlan

Orbán Viktor ismét a politikai megbízhatatlanságáról tett tanúbizonyságot azzal, hogy a pár nappal ezelőtti madridi NATO parlamenti közgyűlésen bejelentett december 7-e helyett a V4-ek pozsonyi csúcstalálkozóján már arról beszélt, hogy csak jövőre veszi napirendre az Országgyűlés Svédország és Finnország NATO-csatlakozásának kérdését - állítja az MSZP.

Harangozó Tamás közleménye:

Az MSZP többször kérte, hogy mielőbb tűzzük napirendre a NATO-bővítést, hiszen Magyaroroszág a háború szomszédságában a minél erősebb szövetségben érdekelt. Az időpont tologatása, lebegtetése csupán egy játszma, amivel sajnos Orbán nem csupán a saját, de Magyarország politikai hitelével is játszik.

Cinikus és ártó ez a magatartás, hogy az Orbán-kormány kitolja ezt a nagyon fontos szavazást. A hiteltelenséggel kárt okoznak az országnak, kárt okoznak a Svédországban és Finnországban élő magyaroknak, valamint ezzel a politikai hiteltelenségen túl gazdasági károkat is okoznak, amennyiben a halogatás miatt a befektetők elpártolnak tőlünk.

Orbán ráadásul nem csak a NATO-szövetségeseinket hagyja így cserben, de a szövetséges EU-tagországok szuverén döntését is semmibe veszi, akik a bővítéssel érzik biztonságban saját polgáraikat.