Kössük a pedagógusbéreket Matolcsy fizetéséhez!

A Fidesz-kormány a gazdasági válság kellős közepén akarja Matolcsy György fizetését havi 6,2 millió forintra emelni. Ez egy kezdő pedagógus bérének hússzorosa! Az MSZP azt javasolja, a pedagógusok fizetése is legyen a jegybankelnökéhez kötve, így márciustól már 600 ezret vihetnének haza.

Az MSZP közleménye

"Az élelmiszerek ára lassan a duplájára nő, a folyamatosan emelkedő alapkamat pedig éppen 18 százaléknál tart. Orbánék pont ilyenkor emelnék az egyébként valódi teljesítmény nélkül dolgozó Matolcsy bérét további 1,2 millió forinttal.

Az MSZP most benyújtott javaslata szerint, Matolcsy bérével a pedagógusokét is emeljék! A továbbiakban az MNB elnökének fizetéséhez kötve, azzal arányosan emelkedjen a pedagógusok fizetése. A Fidesz amúgy is szereti Matolcsy fizetéséhez igazítani az általuk létrehozott hivatalok vezetőinek béreit. Az Integritás Hatóság, a Médiahatóság és a Közbeszerzési Hatóság elnökének bére is a jegybankelnökéhez van kötve.

Az MSZP most benyújtott indítványa szerint Matolcsy fizetése nem haladhatja meg a tanári bér tízszeresét, így a kezdő pedagógusbér 500 ezer forintra emelkedne, tavasszal pedig már 600 ezerre nőne. Így jelentős előrelépés történne a pedagógusok bérrendezésében, a jegybankelnök fizetésének emelkedésével pedig a későbbiekben is automatikusan növekedhetne a pedagógusbér.

Egyedül a pedagógusok hozzáállásának köszönhető, hogy az oktatási rendszer még nem omlott teljesen össze. Itt az ideje, hogy annak a jegybankelnöknek a milliós fizetéséhez igazítsák a pedagógusbéreket, aki eddig is több, mint 5 millió forintot tett zsebre havonta."

Forrás: MTI