A 7 legjobb film Scarlett Johansson szereplésével

Scarlett Johansson korunk egyik legsikeresebb színésznője. Szerepelt az elmúlt évek legsikeresebb filmeiben, és fontos tagja a Marvel családnak.

Scarlett Johansson 1984. november 22-én született New Yorkban. Gyerekként kezdett el színészkedni, és a Suttogó című filmben játszott szerepe már 13 évesen elnyerte a kritikusok elismerését. Tehetsége nem véletlen, nagyapja forgatókönyvíró és rendező, édesanyja pedig producer.

A Suttogó után játszott szerepe csak a kezdete volt egy rendkívül sikeres karriernek.

2010-ben Johansson a Marvel család tagja lett, amikor eljátszotta a Fekete Özvegyet az Vasmeber 2-ben. Ezután feltűnt a 2012-es Bosszúállókban, Amerika Kapitány: Az első bosszúállóban, Bosszúállók: Ultron korában, Bosszúállók: Végtelen háborúban, Bosszúállók: Végjátékban, valamint a 2021-es önálló filmjébenben, a Fekete Özvegyben, amely a Marvel filmek időrendi sorrendjében a 16. helyen található meg.

Nézzük is meg a 7 legjobb filmet a gyönyörű és tehetséges Scarlett Johansson főszereplésével:

1. Leány gyöngy fülbevalóval

Peter Webber adaptációja Tracy Chevalier regényéből (amelyet Johannes Vermeer azonos című festménye ihletett), a Leány gyöngy fülbevalóval 2003-ban jelent meg, és Johansson két áttörést jelentő szerepe közül a második számú volt.

Bár nem Ő kapta meg a főszerepet, Scarlett Johansson nagyon kifejező a színészi játékában, és karrierje elején megmutatta nagyszerű tehetségét.

2. Lucy

A "Lucy" egy érdekes és más film, amelyben Johansson ismét bebizonyítja, hogy milyen tehetséges színésznő. A film azon az elgondoláson alapul, hogy az emberek agyuk 10%-át használják, Johansson pedig Lucy szerepét ölti magára. Fiatal nő, aki kifejleszti azt a képességét, hogy agyának minden részét maximálisan kihasználja.

A fiatal nőt elrabolták, és több zacskó kábítószert helyeztek a testébe. Az egyik boríték felszakad, és a tartalma felszívódik a testébe. Ennek eredményeként az agya maximális kapacitással kezd működni.

Miután megszerezte ezeket az emberfeletti képességeket, valami szuperhőssé válik, és harcol az állapotáért felelős tudósok ellen.

3. A fekete özvegy

Scarlett Johansson 2010-ben csatlakozott a Marvel Univerzumhoz Fekete Özvegyként a Vasember 2-ben. Ezután számos további Marvel-filmben szerepelt, egészen 2021-ig.

Natasha Romanoff kénytelen menekülni a törvény elől, ugyanakkor életében először szabadon cselekszik, és maga dönt a sorsáról.

Ebben a filmben láthatjuk a többi „fekete özvegyet” is – Jelena Belovát és Milena Vosztkovot, valamint Alekszej Sosztakovot, akit a „vörös őrzőként” ismernek.

4. Elveszett jelentés

Sofia Coppola 2003-ban bemutatott filmje. Coppola elnyerte a legjobb eredeti forgatókönyvért járó Oscar-díjat, és a filmet a legjobb film és a legjobb színész kategóriában is jelölték. Bill Murray és Scarlett Johansson megkapta a BAFTA-díjat a legjobb színésznek és a legjobb színésznőnek.

Az Elveszett jelentés két amerikai történetét meséli el, akik Tokióban kötnek ki, és meglepő barátság alakul ki közöttük. Johansson mindössze 19 éves volt, amikor szerepelt a filmben, de egyértelműen ez az egyik legjobb szerepe.

5. Jojo Nyuszi

2019 nagyon erős év volt Scarlett Johansson számára, hiszen a legjobb női főszereplő és a legjobb női mellékszereplő kategóriában jelölték. A legjobb női mellékszereplőnek járó jelölés a Jojo Nyuszi című filmben nyújtott munkájáért.

A Jojo Nyuszi egy második világháborús szatíra, amely egy magányos német fiú történetét meséli el, akinek a világa fenekestül felfordul, amikor rájön, hogy anyja egy zsidó lányt rejteget a padlásukon.

6. A felszín alatt

A felszín alatt Johansson egyik legerősebb előadása. Laurát, egy gyönyörű nőnek álcázott idegent alakít, aki elcsábítja a férfiakat.

Johansson hősnője szexualitást áraszt és érzelemmentes, de miután eltöltött egy kis időt a Földön, kezd emberré válni, és érezni kezdi az érzéseket. A film nem különösebben sikeres, de Johansson játéka figyelemre méltó.

7. Házassági történet

A filmben nyújtott alakításáért Johansson Oscar-jelölést kapott a legjobb színésznő kategóriában.Charlie és Nicole Barber fiatal házaspár, gyermekkel. A film elválásukkal kezdődik. Ketten megpróbálják helyrehozni kapcsolatukat egy terapeuta felkeresésével, de végül elválnak. A film végigköveti az egész folyamatot, és tele van sok drámai jelenettel.