Komjáthi: ennek tragédia lesz a vége!

Vonják vissza ezt a törvényjavaslatot, mert ennek így tragédia lesz a vége! - mondta Komjáthi Imre, az MSZP társelnöke.

A Fidesz-kormány évről évre, hónapról hónapra lépked előre az embertelenség útján – kezdte napirend előtti felszólalását Komjáthi Imre, hozzátéve: most éppen Pintér Sándor belügyminiszter ötlete alapján törvényt akarnak hozni arról, hogy az állam még hátrébb vonuljon a szociális biztonság garantálásából. Vonják vissza ezt a törvényjavaslatot, mert ennek így tragédia lesz a vége! – mondta az MSZP politikusa.

Az MSZP társelnöke emlékeztetett Lázár János 10 éve elhíresült mondatára, miszerint „akinek nincs semmije, aki nem vitte semmire az életben, az annyit is ér". „Fizessetek adót, fizessetek járulékot, de cserébe ne várjatok szinte semmit, mert a Fidesz szerint a szociális biztonságáért mindenki önmaga a felelős” – folytatta beszédét a szocialista politikus.  

Ezzel a törvénnyel a Fidesz most pont az egymásért érzett felelősséget akarja kiirtani, a szolidaritást – mondta az MSZP országgyűlési képviselője. Addig nem beszélhetünk egységes nemzetről, amíg egyetlen gyermek sorsa is azon dől el, hogy milyen családba születik. „Mondják már meg, hogy amikor ekkora a gazdasági válság, brutális drágaság tombol és növekszik a munkanélküliség, akkor hogyan lehet így cserben hagyni az embereket?” – tette fel a kérdést a szocialista politikus. 

A Fidesz duplájára emelte az áram árát és a hétszeresére drágította a gázt átlagfogyasztás felett. 141 ezer embert zártak ki a társadalombiztosításból, elvették a rokkant-nyugdíjat, földönfutóvá tettek embereket.

„Nézzék, én egy baloldali ember vagyok” – mondta az MSZP országgyűlési képviselője, hozzátéve: „már akkor három műszakban melóztam, amikor a Fidesz vezetői még Soros György pénzén tanultak”, majd kijelentette: mi MSZP-sek nem hagyjuk, hogy a Fidesz szétverje a nemzetet! Nem hagyjuk, hogy Orbán Viktor betiltsa a szolidaritást! Egységes nemzetben gondolkodunk, és azt mondjuk: amikor baj van, akkor össze kell kapaszkodnunk. 

Vonják vissza ezt a törvényjavaslatot, mert ennek így tragédia lesz a vége! Gondoskodó és esélyteremtő államra van szükség, amely garantálja mindenki szociális biztonságát, mi igazi baloldaliként ezért dolgozunk – zárta felszólalását Komjáthi Imre.