Inspiráló világítás ötletek otthonunk különböző helyiségeibe

Otthonunk világításának megtervezése talán nem tartozik az elsődleges teendők közé új ház építésekor vagy felújításkor, azonban egyáltalán nem szabad lebecsülni annak fontosságát. A jól megválasztott fényekkel ugyanis nemcsak funkcionális, hanem igazán gyönyörű dekorvilágítás is kialakítható, amely minden ottlakó számára kellemes hangulatot varázsol. Cikkünkben összeszedtünk néhány napjainkban igen népszerű világítás ötletet a nappaliba, a hálóba és a konyhába inspiráció gyanánt!

Nappali világítás ötletek

A nappali minden háznak vagy lakásnak a szíve-lelke: itt gyűlik össze a család az esti kártyapartihoz, és a barátokkal is itt szoktuk tölteni időnk nagy részét. Éppen ezért egyaránt fontos, hogy megfelelő erősségű és esztétikus megvilágítást használjunk ebben a helyiségben. 

A funkcionalitás és a dizájn mellett helyezzünk hangsúlyt egyéni ízlésvilágunkra is: egyeseknek az antikolt csillárok fogják jelenteni a legszebb megoldást, míg másoknak a rusztikus lámpabúrák vagy modern függesztékek. Tipp: ha igazán egyedi kreációkat kialakítani a nappaliban, akkor használjunk gipszkarton álmennyezetbe vagy díszléc mögé rejtett LED szalagokat a varázslatosan szép rejtett világításért.

Hálószobai világítás

A háló a nyugalom és békesség szigete, ezért ennek megfelelő megvilágítást érdemes alkalmazni. Fontos, hogy ne legyen túl erős fény a szobában, különben nem fogunk tudni rendesen relaxálni. Egy mennyezetre szerelt GU10 spot lámpa szett például elegendő fényforrással szolgál, ráadásul az egyes szpotokat külön-külön is működtethetjük igény szerint.

A másik közkedvelt megoldás a televízió mögött elhelyezett világítás – egy színváltós RGB LED szalag segítségével a kívánt árnyalatot állíthatjuk be az esti mozihoz, miközben egyszerre kíméljük szemünket is a képernyő kontrasztjától.

Fények a konyhába

Mind a finom falatok előkészítéséhez, mind a lakoma elfogyasztásához egyaránt szükséges megfelelő fényerősség. Ezért a konyhában gondoskodni kell általános és funkcionális megvilágításról. A természetes vagy hideg fehér színhőmérsékletű LED panelek ideális megoldást jelentetnek központi fényforrásként, így a háznép jól láthatja még az asztal legtávolabbi helyén ülő családtagot is. 

A már sokszor említett LED szalagok pedig hasznos segítséget nyújtanak a konyhaszekrény alá telepítve, mint pultvilágítás, aminek köszönhetően a háziasszonyoknak nem kell aggódniuk attól, hogy a gyatra fényviszonyok miatt megvágják magukat készülődés közben.

Az ANRO webáruház remek ár-érték arányban kínál magas minőségű, dekoratív és energiatakarékos fényforrásokat akár 1 napos kiszállítással.