Tudnivalók lábazat hőszigeteléséről

A hőszigetelés esetében a lábazati zónáról sem érdemes megfeledkezni, hiszen rendkívül fontos része bármely épületnek. Cikkünkben kifejtjük, miért is érhetünk el hatékonyabb eredményt a lábazat szigetelésével, és mire kell figyelnünk közben!

Fontos a megelőzés

A padló és a falazat találkozása mentén gyakori az úgynevezett hideg élek és sarkok kialakulása. Ennek következtében pedig egy-egy fagyosabb napon az épület szerkezetében komoly hőmérséklet-süllyedés, ezáltal páralecsapódás, és penészesedés lehet tapasztalható. Ennek elkerülése érdekében nagyon fontos a lábazati hőszigetelés kiépítése, amely sok szempontból hasonlít a homlokzaton alkalmazott megoldáshoz is.

Hőszigeteléshez használd a Cemix termékeit, hogy maximális minőségű, tartós és kiváló végeredményt érhess el otthonodban!

A lábazati hőszigetelést először is a falszerkezetre történő hőszigetelő táblák ragasztásával kell kezdeni. Ehhez rendszerragasztóra lesz szükség, amelyet egy újabb réteg erősít meg, méghozzá rétegbe ágyazott üvegszövet hálóval. Ennek a felépítésnek a célja az extra védelem, amelyet végül felületképzéssel zárhatunk le.

Miben különbözik a lábazati és a homlokzati szigetelés?

Bár sok lépés és tényező megegyezik a lábazati és a homlokzati szigetelés kapcsán, eltéréseket mégis tapasztalhatunk. Éppen ezért jó, ha megfelelően tájékozódunk a különböző munkálatok sajátosságairól, eszköz- és alapanyagigényeiről, hogy biztosan a lehető leghatékonyabb és legtartósabb eredményt érhessük el.

A lábazati hőszigetelés esetén a talajszint közelében található elemek mindegyikének nagyobb terheléstűréssel kell rendelkeznie. Olyan környezeti tényezők, mint a talajnedvesség, vagy a visszaverődő csapadék, és a különféle egyéb mechanikai hatások jelentősen próbára teszik a használt anyagokat. Éppen ezért fontos, hogy ezeket túlélve olyan hőszigetelő rendszerrel dolgozzunk, amely állja a strapát.

Az ideális megoldás

A Cemix Thermosystem Shield hőszigetelő rendszere olyan módon került összeállításra, hogy helyt álljon a különféle behatások elleni védelem során. A rendszerekben található szigetelőréteg egy minimális vízfelvételű, kimondottan magas szilárdságú formahabosított polisztirolból, és zártcellás extrudált polisztirolból áll. Ezek a táblák pedig segítenek az épület talajnedvesség elleni mechanikai védelem során is.

A hőszigetelésben alkalmazott rendszerragasztók megállják helyüket a lábazati zónában is, hogy a táblákat időtállóan rögzítsék. Emellett védik a táblákat a külső behatásoktól, amelyet az üvegszövet-ágyazó, valamint tapaszoló réteg segít elő.

Látogass el a Cemix weboldalára, és tudj meg még többet a kiváló hőszigetelő rendszereikről! Szerezd be kiváló termékeiket, hogy tartós és hatékony munkát garantálhass otthonodban!