Csalt a Fidesz a helyi választáson?

Szeptember 11-én időközi önkormányzati választásokat tartottak az I. kerületben, amelyen a Fidesz jelöltje húzta be a Momentum elnökének – Gelencsér Ferencnek – a megüresedett helyét. Azonban a választást követően látott napvilágot a hír, hogy több tucat, Fidelitashoz köthető személy lett nem sokkal a választások előtt bejelentve egy helyi fogorvosi rendelőbe, így ők pedig már voksolhattak a választáson.

Csalás gyanúja miatt Korsós Borbála, a Momentum helyi jelöltje, kapásból a választás után fellebbezett a Helyi Választási Bizottságnál és több tárgyi bizonyítékot is bemutatott. Azonban a HVB nem talált kivetnivalót abban, hogy az Ostrom utca 16. szám alatti orvosi rendelőbe 10 embert jelentettek be.

„Életszerűtlen, hogy napok alatt 10 személy ugyanabban a lakásban, 13 személy ugyanabban a lakóházban lakcímet létesítsen. Különösen életszerűtlen azért, mert az Ostrom u. 16. szám alatti ingatlan jelenleg elsősorban nem lakóházként, hanem orvosi centrumként funkcionál” – vélekedik a Momentum politikusa.

Ezek alapján most azt kéri Korsós Borbála a Fővárosi Választási Bizottságtól, hogy másodfokon írja felül a HVB döntését és állapítsa meg a Fidesz csalását a budavári időközin.