MSZP: A kormánytagokat is kirúgjak?

Az idei költségvetést tévesen tervező kormánytagokat is olyan gyorsan kirúgják, mint az OMSZ vezetőit? - kérdezi közleményében Vajda Zoltán, a Költségvetési bizottság elnöke, szocialista országgyűlési képviselő.

Vajda Zoltán közleménye:

A Fidesz-kormány az idei költségvetésben nem tudta előre jelezni az euró árfolyamát: 360,9 forinttal számoltak, ami még a közelében sincs a valóságnak! 

Az MSZP ezért azt kérdezi: a lakosság számára rendkívül nagy károkat okozó téves előrejelzésért felelős kormányzati vezetőket is olyan gyorsan kirúgják, ahogyan azt az OMSZ vezetőivel tették? Ha pedig ezt nem teszik meg, akkor a Fidesz-kormány mivel magyarázza ezt a kettős mércét?

A téves prognózissal ugyanis az Orbán-kormány a mai napig rendkívül nagy károkat okoz: a forint árfolyama az euróval szemben tartósan 400 forint felett van, és ez szinte minden területen brutális drágulást eredményez. Ráadásul a Fidesz-kormány még a jövő évi költségvetésben is csak 377 forintos euróárfolyammal számol!

Az MSZP az OMSZ vezetőinek kirúgását a szakmaiság elleni támadásnak tekinti, és támogatja az OMSZ dolgozóit, akik kiállnak a politikai okokból eltávolított vezetőik mellett.