A Jobbik országos aláírásgyűjtést indít az orbáni megszorítások ellen

A konzervatív néppárt azt javasolja, hogy legalább négy területen ne nyerészkedjen az agyonadóztatott magyar embereken a kormány: az alapvető élelmiszereken, a gyermeknevelési termékeken, a tűzifán, valamint a rezsiszámlákon.

A Jobbik kezdeményezi, hogy az e négy területet érintő termékeken töröljék el az áfát, vagyis szállítsa le azt a kormány nulla százalékra!

A Jobbik közleménye:

Ne nyerészkedjen a kormány a válságon!

A választási kampányban végig hazudott a Fidesz, hiszen szó sem esett húsba vágó megszorításokról, a kata-rendszer felszámolásáról vagy a rezsicsökkentés lebontásáról. Éppen az ellenkezőjét ígérték, hazudták.

Mára kiderült, hogy az Orbán-kormány brutálisan megadóztatja a magyar embereket, egyre több és több adót szed be tőlük – többek között az áfából –, s ebből finanszírozza a pénzszórását, valamint a felelőtlen gazdaságpolitikáját.

Miközben rekordgyenge a forint, óriási az infláció, elszabadultak az élelmiszerárak, és drasztikus lesz a rezsiemelés, a bérek megalázóan alacsonyak. A magyar családok közül sokan képtelenek lesznek biztosítani maguknak a tisztes megélhetést ilyen körülmények között. Lesznek olyan honfitársaink is, akiknek többszörösére emelkednek majd a kiadásai, anyagi terhei, különösen az emelt rezsiszámlák és az ebből fakadó áremelések miatt. 

A kormány azonban a bajba jutottak megvédése helyett, a lényegesen nagyobb áfabevételre utazik. A Jobbik nem szeretné, hogy a válságba jutott embereken nyerészkedő kormány a beszedett többlet-adóbevételt, mondjuk, propagandára, azaz kormányzati kommunikációra költse.

Ezt a pénzt sokkal egyszerűbb és tisztességesebb lenne a családoknál hagyni, erről szól a Jobbik négypontos javaslata.

Forrás: MTI