Huszonhárom kortárs festőművész a KIÚT című csoportos tárlaton

Két éve, a világjárvány kezdetekor szembesülhettünk vele, és bár bízunk abban, hogy túl vagyunk rajta, újabb próbatételek előtt állunk.

Milyen az, amikor megfordul a világ?

A Kiút című csoportos kiállítás 23 kortárs festőművész munkáit, reflexióit mutatja be: mára kordokumentumokká vált képeket a közelmúltból, de a járványtól elvonatkoztatva, a jelenünk mindenkit érintő viszontagságaiból a képek a menedéket, a kifelé vezető utat keresik.

Cseke Szilárd Louder green

 

A Standby, Kodály köröndön megrendezett kiállítás első állomása közös segélykiáltás volt, tavaly pedig a legfrissebb kortárs válaszokkal folytattuk a szabadtéri tárlatot. Ezekből az utcai kiállításokból adunk válogatást a Pintér Galériában június 8-tól 30-ig, és közben új alkotókat és műveket is meghívtunk a tárlatra.

Szeretettel várunk a megnyitónkra, amelyet június 8-án 19 órai kezdettel a Pintér Galéria és Aukciósházban tartunk. A kiállítást P. Szabó Dénes kulturális újságíró nyitja meg, zenél: Kardos-Horváth János.

Szabó Ábel: Napkelte a rom mögött

A műveiket kiállító alkotók: Ázbej Kristóf, Baksai József, Breznay Pál, Barakonyi Zsombor, Cseke Szilárd, drMáriás, Fehér László, Gerber Pál, Gesztelyi-Nagy Zsuzsanna, Horváth Éva Mónika, Incze Mózes, Jovián György, Kondor Attila, Méhes Lóránt Zuzu, Naomi Devil, Péterfy Ábel, Szabó Ábel, Szikra Ágnes, Szurcsik József, Zászkaliczky Ágnes, Tayler Patrick, Verebics Ágnes, Verebics Kati, Weiler Péter.

Weboldal: standbygallery.hu

Támogató: Emberi Erőforrások Minisztériuma
Védnök: L. Simon László a Magyar Nemzeti Múzeum főigazgatója
Szervező: Nemzeti Kulturális Értéktár Egyesület (NEKTÁR)
A képek szállításában a fuvar.hu segített.