15 éves a Budapesti Cseh Sörfesztivál

100 féle cseh sört kóstolhatsz a Westend Tetőkerten.

A kisüzemi és kraft cseh sörfőzdék mellett, a nagyüzemiek is képviseltetik magukat június 8 és 12 között a város felett elterülő Westend Tetőkerten. Közel 30 kiállító, több mint 100 féle csapolt és üveges maláta és komlókülönlegességgel várja a látogatókat idén is, immár 15. alkalommal.

A cseh sörök mellett, cseh sörpárlatokkal, cseh rövidital különlegességekkel és a sörös gasztronómia tradicionális fogásaival várja a Serfőző csapata a látogatókat június 2. hétvégéjén a város felett, Magyarország legrégebb óta működő sörfesztiválján. A közismert nagy és kisüzemi sörmárkák mellett, mint a Krusovice, a Primátor, a Pilsner Urquell vagy a Holba mellett olyan, kevésbé ismert főleg kraft sörmárkákkal is találkozhattok a Westend Tetőkerten, mint a Permon, a Postřiľinské, a Dudák, a Clock, a Jeľek, a Kocour, a Matuąka, vagy a ®atecký. A szaftos cseh ételekről és sörkorcsolyákról pedig a Grill Király, SmoKing BBQ és a Láng Fánk csapata gondoskodik. 

A Serfőző csapat idén az Indoor Sörfesztiválokon megszokott sörvacsorával dobja fel a csütörtököt. Június 9-én 7 fogásos gourmet gasztró sörutazást szerveznek a Ferdinand étterem vezető séfjével, aki kifejezetten cseh sörökhöz készített cseh fogásokkal kápráztatja majd el az érdeklődőket. A sörvacsora előre megváltott jeggyel látogatható, amely az Eventim weboldalán érhető el.