Mivel készül Lázár Chef?

A helyi konyha klasszikus és különleges ízeit és a hagyományos kiskőrösi szlovák rétes elkészítésének titkait május 22-én vasárnap az Országos Rétesfesztiválon ismerheti meg a közönség, ahol közel 2000 szelet rétes fog kisülni.

A fesztiválon induló rétessütő csapatok a hagyományos ízek mellett olyan különlegességekkel is készülnek, mint a borzselés, az epres-rebarbarás vagy a juhtúrós-medvehagymás töltelékek.

Lázár Chef már szinte hazajár Petőfi szülővárosába a kiskőrösi Országos Rétesfesztiválra. Idén a Petőfi 200 emlékév ünnepi eseményeihez igazodva a zsűrizésen túl egyéb aktivitásokkal is hozzájárul az egyedülálló gasztronómiai fesztivál, Kiskőrös helyi kultúrája és a Petőfi kultusz népszerűsítéséhez. 

2022. május 21-én a Szlovák Lakodalmas napján a Lakodalmas étkek főzőversenyén zsűri elnökként kezdi meg tevékenységét, majd Petőfi kedvenc túrós csuszáját készíti el a Chef által újragondolva. Május 22-én pedig Lázár Chef és egy kiskőrösi viseletbe öltözött asszony úgynevezett hagyományos „szaladgálós” rétest készít majd a város főterén. 

„Kiskőrösre mintha már haza járnék! Minden második ember ismerős, minden harmadik ember barát. Az elmúlt években sokszor részt vettem már a Kiskőrösi Rétesfesztiválon. Általában a zsűrizésben veszek részt, de idén egy kis látványfőzéssel is készülök. Tervem még az is, hogy a Lázár Chef YouTube csatornámon receptvideó formájában bemutassam Kiskőröst, a legfinomabb réteseit és réteskészítőit” - nyilatkozta Lázár Chef.