Így érdemes a száraz arcbőrt ápolni

Míg a normál vagy zsíros arcbőrrel rendelkezőknek lassabban fogy a hidratálókrémjük, a száraz bőr bizony szinte állandó ápolást igényel. A vízhiányos, száraz arc különleges bánásmódot és kiváló minőségű kozmetikumok használatát kívánja.

A száraz arcbőr okozói

Azt, hogy mitől száraz a bőrünk, számos külső és belső tényező is meghatározza. Így egészségügyi állapotunk, genetika, de akár a hideg időjárás is befolyásoló tényező lehet. 

Az arcbőr felső lipidrétege vízhiányos állapotban roncsolódik, és nem képes megfelelően betölteni a víz megkötéséért felelős szerepét. Ezáltal a bőr nem tud megfelelő mennyiségű vizet elraktározni, pótlás hiányában pedig a regenerálódása sem lehetséges.

Ez a folyamat, állapot rendszeres és következetes bőrápolási rutinért és kíméletes, ám hatékony arcápolási készítményekért kiált. Így ha a száraz bőrűek csoportjába tartozol, most figyelj!

Az ideális bőrápolási rutin

A cél száraz bőr esetében az, hogy a hidratálásról minden nap megfelelően gondoskodjunk, így elkerülhetjük, hogy a bőr mélyebb rétegei is károsodjanak. Emellett megfelelő hangsúlyt kell fektetni a megelőzésre is, hiszen az UV-sugarak káros hatásai a száraz arcbőrt sem kímélik. 

Az arctisztítás minden arcápolási rutin egyik legfontosabb része, hiszen a szennyeződések eltávolítása kulcs a hatóanyagok felszívódása érdekében. Érzékeny, száraz bőrnél azonban fontos, hogy minél kíméletesebb, nyugtató hatású olajos vagy vizes arctisztítót válasszunk.

A bőr vízrétegének pótlása és a regenerálódás érdekében tonerek és szérumok lehetnek segítségünkre, és persze egy gazdag hidratálókrém, mely a legjobb barátunk. Folyamatos napsugárzásnak kitéve a bőr hamarabb öregedhet és száradhat ki, ezért a fényvédő készítmények beszerzéséről se feledkezzünk meg.

Ezekre ügyelj, ha száraz az arcbőröd!

A következetesség és rendszeresség célja, hogy a hidratált állapot fennmaradjon, és bőrünk egészségesen működhessen nagyszerű készítmények segítségével. Bár a száraz bőr mindennapos küzdelem, néhány tevékenység elhagyásával sokat tehetünk, hogy az egészséges állapot minél tovább megmaradjon.

Kerüljük a forró vízzel teli kádban való fürdést, hiszen ez rendkívül szárító hatással van bőrünkre. Inkább válasszuk a zuhanyt, és minél puhább, finomabb anyagból készült törölközőket használjunk. 

A kozmetikumok terén a kímélő, nyugtató hatású készítmények mellett döntsünk, melyek lehetőleg nem tartalmaznak alkoholt vagy illatanyagokat. Ezek ugyanis szintén nem kedveznek a száraz bőr állapotának. Mindig tájékozódjunk az összetevőkről, és először csak kis mennyiségben próbáljunk ki új termékeket az allergiás reakciók elkerülése érdekében.

Látogass el a helloskin.hu weboldalára, és szerezd be a száraz arcbőr ápolásához szükséges nagyszerű minőségű koreai és magyar kozmetikumokat!