Vita az Alaptörvény újabb módosításáról

Folytatódott a Parlamentben az Alaptörvény X. módosításáról szóló vita. Ezzel kapcsolatban először Tompos Márton momentumos politikus szólalt fel, aki kiemelte, hogy az orosz dezinformációs propaganda milyen szinten átszőtte a kormánypárt érdekkörébe tartozó médiumokat. Felszólalásában több konkrétumot is említett.

Nem sokkal később Hajnal Miklós felszólalása következett, aki felszólalásában elmondta, hogy a kormány csak a félelem fenntartása érdekében akarja módosítani az Alaptörvényt és az eu-s pénzeket jól működő korházakra és iskolákra kellene költeni.

„Sajnos miközben a magyar nép először a járvány, majd a gazdasági válság, majd a háború okozta viszontagságokkal küzd, itt a parlamenti képviselőtársaim Varga Judit vezetésével hatalmi barkácsolásba fogtak. Szerintünk a magyar embereknek nem újabb veszélyhelyzetre, nem újabb rendeleti kormányzásra, nem hatalmi barkácsolásra, hanem biztonságra van szükségük. A kormánynak tehát nem a veszélyhelyzet fenntartása, hanem annak megszüntetése lenne a dolga. Nem a félelem fenntartása, hanem a biztonság és béke megteremtése lenne a legfontosabb feladat.” – emelte ki megszólalásában Hajnal.

Hegyvidék és Bel-Buda képviselője elmondta: „Amire nagy szüksége lenne az országnak, az a lassan egy éve elzárt eu-s pénzcsapok újranyitása. Haza kell hoznunk azokat a a pénzeket, amelyek megilletnek minket, de addig nem fogunk hozzájutni, ameddig a kormány nem tartja be az uniós szabályokat. Ezért arra kérjük a kormányt, hogy felesleges Alaptörvény módosítások helyett, mihamarabb tegyen lépéseket az eu-s támogatások újranyitásáért.”

Az Alaptörvény módosítása ezek fényében nem csak szükségtelen, de számtalan visszaélésre ad okot, valamint egy antidemokratikus biankó csekk a kormánynak.