Ő a legjobb hokis

Az észak-amerikai profi jégkorongliga (NHL) játékosai körében elvégzett felmérés szerint Sidney Crosby, a Pittsburgh Penguins csatára a "legkomplettebb hokis".

A háromszoros Stanley Kupa-győztes, kétszeres olimpiai bajnok, világbajnok sztár a szavazatok 29,5 százalékát kapta. Második helyen a floridai Aleksander Barkov (20,5), a harmadikon a bostoni Patrice Bergeron (19,5) végzett - olvasható a liga honlapján.
   
Arra a kérdésre, hogy "ha egyetlen mérkőzést kell megnyerned, kit választanál a csapatodba", a válaszadók 42,4 százaléka az edmontoni pontkirályt, Connor McDavidet jelölte meg. Itt Crosby a második 17,3 százalékkal, a tampai Victor Hedman pedig a harmadik 6,7-tel.
    
Az NHL-játékosok szerint a Tampa kétszeres bajnoka, Andrej Vaszilevszkij a legjobb kapus (37,4), a montreali Carey Price - aki a mostani szezont szinte teljes mértékben kihagyta - a második 13,9 százalékkal, míg a minnesotai Marc-Andre Fleury a harmadik (6,7).
    
A bostoni Brad Marchand érdemelte ki a "ki ellen nem szeretnék játszani" címet, ugyanakkor a kellemetlen stílusa, olykor alattomos megmozdulásai és kiváló képességei miatt a legtöbben őt szeretnék csapattársnak (26,4 százalék), McDavid 18,3 százalékot kapott, a washingtoni Tom Wilson pedig 10,7-et.

Forrás: MTI