A gyorsan építhető műszempillák világa

Új távlatokat nyitnak a szépségápolásban a gyorsan építhető műszempillák. Rohanó világunkban az időtényező az élet minden területén fontos, így a szépségiparban is egyre terjednek a gyors megoldások, nincs ez másként a szempillaépítésben sem.

A szépség minden korban kardinális kérdése volt az emberiségnek, még akkor is, ha korszakonként más és más számított szépnek. A szépségápolás nemcsak a nők privilégiuma volt, és manapság egyre kevésbé az, bár vannak területek, amelyek megmaradtak tipikusan nőinek. Az igéző szemek már az ókorban is előtérbe kerültek, különféle módszerekkel igyekeztek hangsúlyozni azokat.

Szemsmink: ókortól napjainkig

A szemek, a tekintet hangsúlyozása már az ókori Egyiptomban is divat volt nemcsak a nők, hanem a férfiak körében is. Elég, ha csak Kleopátra királynő ábrázolásaira gondolunk, a festékkel kiemelt szemeire, de a fáraóábrázolásokon, férfiakon is látni hasonlót. Az első szemsminkek, szempillaspirálok mai szemmel kissé bizarr összetevőkből készültek, hiszen krokodiltrágya, víz és méz keverékét használták.

A középkorban aztán a szemekről a homlokra került a hangsúly, ezért az a furcsa szokás vált divatossá, hogy a szempillákat, szemöldököt kitépkedték, a hajvonalat pedig magasan húzták meg az eszményi magas homlok érdekében.

I.Erzsébet olyannyira divatba hozta a vörös hajat, hogy a nők elkezdték vörösre festeni nemcsak a hajukat, hanem a szemöldöküket is. 

Aztán 1917-ben kereskedelmi forgalomba került az első szempillaspirál, amely kőolajból és feketekőszénből készült. Majd 1931-ben jött a szempillagöndörítő, és az 1950-es évektől a megjelentek a legnagyobb hollywoodi sztárokon a nyíltabb tekintetet, optikailag nagyobb szemet ígérő első műszempillák.

Egy kis műszempilla történelem

Az első műszempillák még állati szőrből készültek, majd ezt felváltották az első szintetikus műszempillák. Az 1960-1970-es években a divatosnak számító dús és hosszú szempillákat már kétsoros, illetve háromsoros műszempillák felhelyezésével érték el. 

Az 1980-as években megjelent az első féltartós szempilla-hosszabbítás, amelyet soros szempillák darabolásával és felragasztásával értek el.

A 2000-es évek eleje jelentette a szálas szempillaépítés kezdetét. Az első pillák Dél-Koreából származtak, és magas áruk ellenére silány minőséget, rövid tartósságot nyújtottak.

Napjainkra a szempilla-hosszabbítás a mindennapok részévé vált. A műszempilla látványos és nélkülözhetetlen kiegészítője lett a sminknek. Az Alveolashop.hu professzionális műszempillái támogatják a hatékony és gyors munkát a mai trendeknek megfelelően.

A szálas pilláktól a gyorsan építhető műszempillákig

A soros pilla a leggyakoribb típus, felhelyezését egyszerűen bárki megcsinálhatja. Hasonlóan népszerű a tincses pilla, valamint a szem külső sarkához illeszthető feles pilla is. A szálas pillák időigényesek, felhelyezésüket csak profi szakember tudja elvégezni. Utóbbit kikerülni nem érdemes, hiszen a pillaépítésnek szigorú szabályai vannak és a használt ragasztó miatt allergiás reakciók is előfordulhatnak.

A műszempillák legfőbb jellemzői a szín, a hossz, a vastagság és az íveltség. A mai tartós műszempillák hosszú és dús pillák építését teszik lehetővé, természetes hatásúak, kíméletesek.