Esős napokon felvidít egy jó társasjáték

A tavaszi idő kiszámíthatatlan tud lenni: az egyik nap nyárias meleg, másnap szakadó eső. De persze a borúsabb napoktól sem kell megijedni, hiszen ez a legtökéletesebb alkalom arra, hogy elővegyük a kedvenc társasunkat.

A játék, ami rossz időben is leköti a gyerekeket

Amikor rossz az idő és nem lehet kimenni a szabadba játszani, de nem akarjuk, hogy a gyerekek a TV előtt töltsék a szabadidejüket, egy logikai vagy egy ügyességi társasjáték segítségével könnyen leköthetjük a figyelmüket. A társasozás során ráadásul sokat tanulhatnak együttműködésről és tisztességes versenyről egyaránt.

Rengeteg féle létezik, de a legjobb társasjátékok gyerekeknek mégis azok, amelyek valamilyen módon fejlesztik is a kicsiket. A legtöbb játék webshop kínálatában könnyen megtaláljuk a gyerekek korosztályának megfelelő darabokat, így a gyerkőcök biztosan érteni, és így élvezni fogják a játékot.

A felnőtteknek is jár egy kis szórakozás

Számos remek társasjáték felnőtteknek készül, így nem csak a gyerekeknek kínál kiváló alternatívát a képernyőre meredés/szegeződés helyett. Egyes társasjátékok akár ketten is játszhatóak, de sok szuper játék inkább nagyobb társaságok számára készül, így akár péntek esti program is lehet a barátokkal.

A legjobbak talán a stratégiai társasjátékok; akad köztük egy-két igazán elgondolkodtató darab, amelyek játék közben végig gondolkodásra ösztönöznek. Emellett a kooperatív társasjátékok is igen népszerűek a felnőtt játékosok körében.

Esős vasárnapokra az egész családnak

Ha a vasárnapi kirándulást elmossa az eső, vagy egyszerűen nincs kedvünk kimozdulni, akkor is tökéletes családi program a közös társasozás. Egy igazán jó családi társasjáték a gyerekek számára is könnyen megérthető, viszont a felnőttek sem unják meg egyhamar.

Ezek a játékok kiváló lehetőséget nyújtanak arra, hogy minőségi időt töltsön együtt az egész család. Jó alkalom a tanulásra, egymás mélyebb megismerésére és a család egységének összekovácsolására, ami persze néha egy kis taktikával/ fondorlattal és rengeteg nevetéssel jár.

Fotó: REGIO