"Szomorú, hogy oroszbarát kormányunk van"

Csalódottságát fejezte ki az országgyűlési választás eredményével kapcsolatban Kovács Gergely, a Magyar Kétfarkú Kutya Párt (MKKP) elnöke, aki szerint a kormány az eddigi politikáját folytatja a következő négy évben is.

"Szomorú, hogy van egy ilyen oroszbarát kormányunk", amely az ukrajnai háború okozta helyzetből is "nullára kijött" - értékelte a választás eredményét a politikus az MTI-nek a szavazatok teljes feldolgozottsága előtt, vasárnap éjjel az MKKP budapesti eredményváróján.
    
Mint hozzátette, "a Fidesz ellenzékellenes kampányából egy szó nem volt igaz", de úgy tűnik, működött.
    
Kovács Gergely hangsúlyozta: legjobban a közbeszerzések jelenlegi rendszere zavarja.
    
"Úgy tűnik, a 3 százalék meglett, és bocs mindenkitől, hogy nem lett 5" - üzent az MKKP szavazóinak a párt elnöke, aki különösen szomorúnak tartotta a Mi Hazánk Mozgalom várható parlamentbe jutását. "Egy ilyen párt, mint a Mi Hazánk, kétszer annyi szavazatot kapott, mint mi, abból az is következik, hogy nekünk is ügyesebbnek kell lennünk" - közölte.
    
Várakozásai szerint "elfelejthetjük Márki-Zay Pétert mint a magyar politika résztvevőjét, de talán a többiek levonják a tanulságot".
    
Kovács Gergely elmondta, a következő önkormányzati választáson igyekeznek majd sok helyre bejutni, amire szerinte potenciálisan esélyük van számos megyeszékhelyen és fővárosi kerületben.

Forrás: MTI