MSZP: az élet nem áll meg

Tóth Bertalan, az MSZP társelnőke így reagált ma a választási eredményre.

"Köszönjük azt az emberfeletti munkát, azt a rengeteg időt és önfeláldozást, amivel tagjaink, aktivistáink, szakértőink segítették a kampányunkat. Köszönet a választóinknak, akik a szavazatukkal bennünket támogattak. És köszönet a jelöltjeinknek is, akik irtózatos ellenszélben küzdötték végig az elmúlt bő egy évet, közös álmunkért: egy szolidáris, igazságos és demokratikus Magyarországért megteremtéséért.

Döbbenetesen fájó érzés, hogy mindez most nem sikerült. Az élet azonban nem áll meg. A fájdalom és a csalódottság közös – de a jövőnk is az. Nem adhatjuk fel, küzdenünk kell azért, amiben hiszünk, mert ez ad értelmet az életünknek, ez alapozza meg gyermekeink és unokáink jövőjét.

Most az értékelés, soraink rendezésének és a tervezés időszaka következik. Soha nem volt még ekkora szükség arra, hogy összekapaszkodjunk, hogy megtartsuk egymásban a hitet és az elszántságot! A munka, amit elvégeztünk, nem volt hiábavaló. A közös erőfeszítéseink adhatják az alapot annak az új politikának, amely elvezeti Magyarország többségét a felismerésig: csak egy világosan beszélő, baloldali alapokra építkező erő képes leváltani a Fideszt."