6 ötlet a szabadtéri sportoláshoz

Itt a jó idő, irány a szabadtér! A tavasz rengeteg lehetőséget biztosít a friss levegőn való szórakozásra, időtöltésre. Összeszedtünk néhány ötletet, és azt hogy mi szükséges mindehhez!

A tél végérvényesen elmúlt, kisütött a nap, bekopogtatott ablakunkon a tavasz. Ideje, hát hogy kimozduljunk és felfrissítsük szervezetünket a téli tespedtségből!

1. Rúgjuk a bőrt!

Az egyik legnépszerűbb szabadtéri tevékenység természetesen a foci. Szinte bárhol rúghatjuk a labdát… már ha van. Mert, ha igazán jót akarunk játszani, akkor a legelemibb szükséglet a focilabda. Ha esetleg a régit már elkoptattuk, mindenképpen érdemes még most, a nyár előtt megvegyük a megfelelőt. A jó minőségű bőrbogyó alapvető az élvezetes játékhoz. Ahogy természetesen a jó cipő vagy a kapuskesztyű is. Ezek nélkül bele se vágjunk a labda kergetésébe, a nagy gólok és nagy védések gyártásába!

2. Dobjunk csontnélkülit!

Bár felmérés nem készült róla, de nem járunk messze a valóságtól, ha kijelentjük: a második legnépszerűbb szabadtéri sport ma Magyarországon a kosárlabda. Szerencsére egyre több pálya ad lehetőséget a dobálásra, így csak egy jó kosárlabdát kell szerezzünk, és persze egy jó cipőt, és meg is vagyunk. Jöhetnek a csontnélküli hármasok!

3. Fel a hegyre!

Ha nem vagyunk túl jóban a labdákkal, akkor a kirándulás a legegyszerűbb módja a tavasz ünneplésének és szervezetünk egészségének megerősítésének. Szerencsére Magyarországon számtalan csodálatos kirándulóösvény létezik, méghozzá igényesen rendben tartva. A helyszín kiválasztása után csak be kell szerezni a megfelelő öltözetet, bakancsot, esőkabátot, palackot és hátizsákot, és már indulhat is a kaland!

4. Eregessük a sárkányt! 

Egyre népszerűbb szabadtéri kikapcsolódás a sárkányeregetés is. Nem is véletlenül. Csupán egy papírsárkány kell hozzá, amit akár el is készíthetünk otthon. Aki még nem próbálta, ne várjon a következő tavaszig, mert vidám és élvezetes percektől fosztaná meg magát! A kisgyerekeseknek meg egyenesen kötelező.

 5. Üssük a tollast!

A tollaslabda klasszikus tavaszi-nyári játék. Igaz, csak a szélmentes napokon lehet hódolni neki. Viszont olyankor minden generáció számára kiváló testmozgás. A megfelelő tollasütő és labda beszerzése után indulhat is az ütésváltás!

6. Fussunk egyet!

Sokan hódolnak a szimpla futásnak, ám sokan nem szeretik. Ők azt mondják, inkább fociznak, vagy kosárlabdáznak, hiszen ott is kell futni. Ez természetesen igaz, ám a futás nemcsak a testünket edzi, de egyfajta relaxáció is. Futás közben hallgassunk zenét, élvezzük a mozgást, éljük meg minden porcikánkkal, hogy éppen szervezetünk ellenállóképességét erősítjük. Egy futócipő és persze a megfelelő futóöltözék beszerzése után irány a legközelebbi liget, park, folyó- vagy tópart!

Fotó: Freepik.com