Kultúrközpont a Balaton-felvidéken

A nemrégiben elkészült Kisbirtok Kultbázis nem egy 20. esküvői helyszín, sem egy újabb borterasz a Balaton-felvidéken. A zánkai birodalom sokkal inkább egy multifukcionális kulturális tér, ahol koncertek, esküvők, fotózások, piac, lomi, jóga és elvonulások működnek együtt.

5 év után elkészült a Káli-medence kapujában található Kisbirtok Kultbázis, amelyet Szabó Andrea családja és párja támogatásával egyedüli tulajdonosként talált ki, álmodott meg és varázsolt újjá.

Az egykori reklámügynökség-cégtulajdonos kiégése után vette meg az álmaiban sokszor felbukkanó, kőből épült pajtát, amely egy régi gazdasági birtok központi részeként üzemelt. Később szomszédos telkek megvásárlásával bővítette a területet, így alakult ki a mai, 3500 négyzetméteres, több helyszínből és épületből álló kulturális tér: fókuszban egy pajta épülettel, amely 150 fő befogadására alkalmas, illetve további kisebb-nagyobb terek, rom épületek és egy óriási kert.

 „Minden vágyam az volt, hogy egy pajtában szervezzek rendezvényeket. Amikor megláttam a hirdetést, megdobbant a szívem és olyan lelkesedés ragadott el, amelyet már nem éreztem a saját, egyébként szintén nulláról felépített kreatív ügynökségemben. Miután kigazoltuk a helyet, volt, aki fogta a fejét, miért nem ő vette meg” – mesélt az indulásról Andrea, aki 5 év alatt, teljesen tapasztalatlanul az építőipar minden nehézségével megküzdött. Mint mondta, budapestiként, laikusként és határozott nőként nagyon nehéz volt a munkásokkal szót érteni.

„A tervem, hogy olyan értékes, élményközpontú eseményeknek adjak otthont, ahonnan haza sem akarnak menni. Legyen az esküvő, céges vagy családi rendezvény, egy szülinap vagy egy gasztropiac” – mondta a tulajdonos, majd elmesélte, hogy több szenvedélyének is helyet ad Zánkán, például nyitott egy online lomi boltot, de kreatív partnereket is keres, akikkel tovább álmodhatja a csodát, mert mint mondta, számtalan lehetőséget rejt a hely.

Forrás: Positive