Nyári gumi csere: így választhatod ki a tökéletes szervizt

Amikor már tartósan 7 °C feletti az átlaghőmérséklet és vége a téli fagyos időnek, eljön a nyári gumi csere ideje. Nemcsak a biztonságosabb közlekedést, hanem a jobb teljesítményt és a hatékony üzemanyag fogyasztást is szolgálja a nyári gumi használata az év melegebb időszakában.

4 dolog, amit érdemes figyelembe venni a gumiszerviz választásakor

A megfelelő nyári gumi kiválasztásán túl, fontos a gumicseréhez profi szervizt választani. Az alábbiakban összefoglaltunk négy dolgot, amit érdemes figyelembe venni a tökéletes gumiszerviz megtalálásához.

1. Helyszín: Keress olyan gumiszervizt, amely könnyedén megközelíthető, közel van lakóhelyedhez vagy munkahelyedhez. Az Abroncs Kereskedőház Kft. (AKH) szervizhálózata országos lefedésű, így garantáltan találsz igényeidnek megfelelő elhelyezkedésű szervizállomást.

2. Szakértelem: A profi szakemberek a nyári gumiabroncs csere alkalmával az abroncsok műszaki állapotát is ellenőrzik. A sok éves tapasztalat elengedhetetlen a gyors és szakszerű gumicseréhez. Az AKH szerviz központjaiban dolgozó munkatársak nagy tapasztalattal és sokrétű szakmai ismerettel rendelkeznek, így biztos lehetsz abban, hogy kifogástalan minőségű szolgáltatásban lesz részed.

3. Kényelem: Tudtad, hogy a március közepén és április hónapban az autósok tömegesen döntenek a gumicsere mellett? Ilyenkor jelentős várakozási idővel számolhatsz a legtöbb gumi szervizben. Az AKH weboldalán kényelmesen és másodpercek alatt foglalhatsz időpontot. Kerüld el a sorban állást!

4. Ár-érték arány: A tökéletes gumiszervíz megtalálásához elengedhetetlen az ár-érték arány mérlegelése. Az AKH szervizekben 5200 forint / abroncs ártól vállalják a gumiabroncs szerelést és centrírozást. A pontos árak iránt érdeklődj a weboldalon vagy telefonon.

Gyakori kérdések és válaszok gumicsere kapcsán

Mikor jön el a nyári gumi felrakásának ideje?

Hazánkban nincs olyan törvényi előírás, amely kötelezné az autósokat nyári gumi használatára. A legtöbb autós a 7 °C-os elvet alkalmazza a nyári gumi csere idejének meghatározásához. Az elv szerint akkor érdemes búcsút inteni a téli gumi szettnek, amikor a középhőmérséklet tartósan 7 °C feletti. Az év ezen szakában ugyanis a reggeli talajmenti fagy nem jellemző és a napközbeni aszfalthőmérséklet magasabb.

Hogy található meg a tökéletes nyári gumi?

Az igényeknek megfelelő nyári gumi megtalálása sokak számára kihívást jelent. A több tucat gumiabroncs megismerése és a technikai paraméterek összevetése nem könnyű feladat. Az alábbi szempontokat érdemes szem előtt tartani választáskort:

- A gumiabroncsok esetén igaz a mondás, mely szerint számít a méret. Ahhoz, hogy a megvásárolt nyári gumi valóban használható legyen, válassz a gyári előírásnak megfelelő méretűt. A gumi oldalfalán feltüntetett egyedi jelzés alapján ellenőrizd a méretezést.

- Mérlegeld a vezetési szokásaid! A sportosabb stílusban vezető autósok számára érdemes prémium minőségű abroncsokat választani.

- Vedd figyelembe az autó teljesítményét és súlyát! Ehhez az abroncs sebesség indexet (SI index) és súlyindexet (LI index) érdemes ellenőrizni!

- Olvasd el a nyári gumi teszteket, amelyek betekintést engednek a gumiabroncsok valós teljesítményébe!

Hogy kerülhető el a sorban állás a forgalmas időszakban?

A legtöbb autós március közepe és április eleje között keresi fel a szervizeket. A megnövekedett forgalom miatt, ilyenkor jelentős várakozási időre számíthatsz a gumi szervizekben. Ha szeretné elkerülni a sorban állást, akkor érdemes olyan szervizt választani, ahol időpontot foglalhatsz! Az AKH országos szerviz hálózatának weboldalán pár kattintással foglalhatsz időpontot online.

Hol tárolható a téli gumi szett?

A téli gumi szett tárolása problémát jelenthet azok számára, akik nem rendelkeznek pincével vagy garázzsal. Az Abroncs Kereskedőház egyik legnépszerűbb szolgáltatása a Gumi Hotel, megoldás nyújt flottás ügyfelek számára. A Gumi Hotel szolgáltatások magukba foglalják a szakszerű tárolást, a tűz- és lopáskár elleni biztosítást.

Válassz minőségi nyári gumit szakértőtől!

Az 1995-ben, családi vállalkozásként alapított AKH a magyar gumiabroncs piac értékesítési és szolgáltatási területén belül több kategóriában is piacvezető. A cég több mint 30 neves márka egyedülállóan széles választékát forgalmazza, emellett saját márkák importjában és forgalmazásában is kiemelkedő a magyarországi piacon. Válogass a webáruházunkban, a gumi.hu oldalán található széles nyári gumi kínálatból!