Az ukránok kitartanak

Elvágják az orosz bankokat a nemzetközi ügyletektől. Közben az Egyesült Államok 360 millió dollár segélyt juttat Ukrajnának. A harcok folytatódnak, Kiev még mindig ellenáll.

Szombat éjjel újabb, a péntekinél is nagyobb erejű orosz támadást indult Kijev és más ukrán nagyvárosok ellen. Kijev alpolgármestere reggel azt közölte, az egész város az ukrán védők kezében maradt.

Az amerikai hírszerzés szerint az Ukrajna lerohanására összevont 150 ezres orosz haderő felét már bevetették, és újabb csapatok, újabb fegyverek tartanak az országba.

Az USA 360 millió dollár rendkívüli segélyről döntött, a németek is küldenek páncélelhárító fegyvereket, a csehek pedig lőszert.

Ukrán közlés szerint eddig több mint háromezer orosz katonát öltek meg.

A nyugati országok szombat este bejelentették, hogy még szigorúbb gazdasági szankciókat léptetnek életbe, elszigetelik az orosz gazdaságot, orosz bankokat tiltanak ki a SWIFT rendszerből.

Oroszország nagyvárosaiban ezrek tüntetnek a megszállás ellen, de aki a hábórú ellen van, azt letartóztatják. A világ nagyvárosaiban szimpátiatüntetések zajlanak. 

Forrás: 444.hu, CNN,