"Elég a Putyin-féle strómankodásból, Orbán!"

Az Egységben Magyarországért választ vár arra az egyszerű kérdésre: miért finanszírozza Orbán Viktor a francia szélsőjobb kampányát?

Az Egységben Magyarországért közleménye:
 
"Nemcsak Európa nyugati felén, hanem saját hazájában, Franciaországban is szalonképtelen a Nemzeti Tömörülés: ezt jól mutatja, hogy Marine Le Pen, a párt vezetője hiába folyamodott hitelért, az európai bankok elutasították. Kivéve egy magyar pénzintézetet, amely hirtelen 3,7 milliárd forintot biztosított neki.

Miután orosz bankok gazdagon finanszíroznak szélsőjobboldali mozgalmakat is, érdekes egybeesés, hogy mindez a Vlagyimir Putyin által Moszkvába rángatott báb, Orbán Viktor útjával egy időben történt. A szélsőjobbal amúgy is szimpatizáló magyar miniszterelnök és gazdája, a Magyarországot gyarmatként kezelő, velejéig korrupt Putyin régóta dolgozik az Európai Unió szétverésén: ennek ékes bizonyítéka a magyar pénzintézet vállalhatatlan tranzakciója. Úgy fest, a korábban zsebre tett Orbán ezúttal is szívesen asszisztált gazdája parancsához. Ha éppen az az utasítás, hogy mossa tisztára az orosz pénzt, és Putyin legfőbb európai bábjaként továbbítsa azt a hatalom körüli európai populistáknak, EU-ellenes spionoknak, szó nélkül megteszi.

Minősíthetetlen, ahogy Orbán az uniós szégyenpadon ülő mozgalmakkal nyájaskodik – moszkvai raportja előtt magyarellenes román párttal színesített szélsőjobbos eseményen vett részt Madridban –, és zsíros támogatást intéztet nekik, jó eséllyel a magyar adófizetők pénzével gurigázó Mészáros Lőrinc, Tiborcz István érdekeltségein keresztül. 
Magyar vállalkozók nem jutnak hitelhez, az állásukat vesztett emberek álláskeresési támogatására nem jut pénz. Orbán rendszere fenyegeti a magyar tanárokat, amikor a tisztes munkakörülményeikért sztrájkolnak, de a miniszterelnököt nem érdeklik az egészségügyi szakdolgozók vagy éppen mozdonyvezetők problémái sem. Neki fontosabb a seftelés, az európai szélsőjobb finanszírozása és Putyin parancsainak végrehajtása. Követeljük a vállalhatatlan ügy magyarázatát!"