A sztrájkjog alapjog

A Facebookon számolt be róla a  Momentum józsefvárosi helyi szervezete, hogy a tanárokkal való szolidaritásból bátorító üzeneteket festettek a józsefvárosi iskolák elé. A helyi szervezet közleményét az alábbiakban olvashatják:

„Vállalhatatlan és gerinctelen húzás az Emberi Erőforrások Minisztériumától az az elvárás, hogy a tanárok a január 31-re meghirdetett sztrájk alatt is dolgozzanak. Gyakorlatilag azt követelik a kizsigerelt, túlterhelt, számtalanszor megalázott tanároktól, hogy sztrájk nélkül sztrájkoljanak.

A Momentum Mozgalom józsefvárosi aktivistái megelégelték, hogy az Orbán-rezsim sokadjára is beletörli a lábát azokba a tanárokba, akiket az egyik legmagasabb szintű megbecsülés övezne egy normális társadalomban. Ezért csütörtök este józsefvárosi iskolák elé olyan feliratokat fújtak fel, amik arra bátorítják a tanárokat, hogy álljanak ki magukért.

A sztrájkjog alapjog: ha a megalázott, kizsigerelt dolgozónak minden eszközét elveszik, a sztrájk marad az egyetlen eszköze jogai érvényesítésére. Ha a tanárok összefognak, kiállnak magukért és együtt erőt mutatnak, a rezsim meghátrál, mint mindig, amikor valódi erővel kerül szembe. Ezért arra biztatjuk a pedagógusokat, hogy fogjanak össze és álljanak ki magukért, hogy végre emberszámba vegye őket Orbán Viktor aktuális oktatáspolitikusnak nevezett bábja!”