Szijjártó is érintett a Völner-ügyben?

Szijjártó is kapott Schadltől „egy hármast, meg valami viszonylag normális piát” a diplomata-útlevélért cserébe? - teszi fel a kérdést az MSZP.

Az MSZP közleménye:

"A 444.hu birtokába került Völner-ügy nyomozati irataiból nemcsak az derül ki, hogy milyen pofátlan módon intézte az egykori miniszterhelyettes a piszkos üzleteit, hanem az is, hogy a végrehajtók vezetőjének állítása szerint maga Szijjártó Péter intézett neki diplomata-útlevelet. Ha a külügyminiszter is kapott „névnapi ajándékokat” Schadltől, az megmagyarázza, hogy miből telt neki arra az adriai luxusjachtozásra, amelyet a vagyonnyilatkozata alapján legálisan nem tudott kifizetni. 

Szijjártó Péternek ezért választ kell adnia arra, hogyan és milyen okból kapott Schadl György és felesége diplomata-útlevelet. Továbbá tisztáznia kell, hogy külügyminiszterként, illetve magánemberként milyen kapcsolat fűzi a végrehajtói kar elnökéhez. 

Mindezek mellett az iratokban három másik államtitkár neve is felmerül, akikkel Völner seftelt. Így adott a kérdés, hogy indult-e bármilyen vizsgálat a mai napig is hivatalban lévő Rétvári Bence, Steiner Attila és Kovács Pál tevékenységével kapcsolatban? 

A Fidesz-kormány egyre több tagjáról derül ki, hogy különböző módokon érdekeltek a végrehajtó maffiát érintő korrupciós botrányban, így pedig egyre nehezebben hihető, hogy a mindent halló és mindenről tudó miniszterelnök tudomása nélkül történt volna minden. 

Ezek az ügyek mutatják be a Fidesz-rezsim valódi politikájának lényegét, amely csak a hatalomról és a korrupcióról szól. Az MSZP azonban elkötelezett amellett, hogy 2022-ben a Fidesz korrupt, egy szűk elit érdekeit szolgáló rendszere helyett egy demokratikus, szociális és igazságos Magyarországot hozzon létre."