Cruiser bringák - a lehető legkényelmesebb tekerésért

Hallottál már a cruiser kerékpárokról? Ha még nem, akkor engedd meg, hogy egy kicsit bevezesselek a témába! Ez a darab egy szélesebb bicaj, amely tulajdonképpen a nehezebb súllyal rendelkező kerékpárok kategóriájába sorolható, de valamennyi acélvázas darab ilyen. Ívelt kormányának és széles kerekének köszönhetően szinte rögtön kitűnik a tömegből.

Stílusával a ‘70-es évek szellemiségét idézi, de a megjelenésében a modernitás szele is érezhető. A következő pár sorban most megtudhatod, hogy miért is lett ismét akkora divat cruiserrel gurulni.

A cruiserek anno

A ‘70-es évekbeli Egyesült Államokban terjedt el először a cruiser használata, eleinte Miami és Florida strandjai mentén. A cirkálóként is emlegetett laza kerékpár a turisták kedvence volt. Ez nem meglepő, hiszen a ráérős sebesség jellemzte ezt a típust, amikor a vízpart mellett nyaralók kényelmét biztosította. 

A mai bringák is hasonlítanak elődjeikre. Megmaradt a klasszikus vintage design, s a kerékpár az átlagosnál nagyobb nyereggel rendelkezik. Így a komfort a mai napig nagy szerepet kap. 

A bicikli vásárlása előtt mindig tisztában kell lennünk azzal, hogy milyen céllal szereznénk be a kerékpárt. A kényelmes bicajozás szerelmesei számára a cruiser a tökéletes választás. 

Amikor jól jön egy cruiser

De menő! Azta, de vintage! Nekem kell egy ilyen! - gondolhatjuk magunkban, amikor meglátunk az utcán egy cruisert. De nem hazudhatunk magunknak. Mindig ott motoszkál majd bennünk néhány fel nem tett kérdés is. Tudnám jól használni? Rövidek a kezeim, nem túl széles a kormány? Nos, járjunk utána, hogy neked való-e ez a darab! Ehhez csak néhány szempontot kell megvizsgálnod!

Az első kérdés, amelyet fel kell tenned magadnak az az, hogy milyen terepen akarod majd használni a biciklit? A sík terepen elég jól halad, viszont a hegyes-dombos vidékek bevétele elég nehéz lenne a további sebességfokozatok nélkül. Ráadásul az acélszerkezet sem könnyíti meg ilyenkor a dolgunkat. Manapság már beszerezhetünk váltós cruisereket is.

Amennyiben szeretnél végre egy saját kényelmi bringát, akkor eljött az ideje annak, hogy meglátogasd a Kerekparom.hu: Kerékpár Webshop cruiser bringa kínálatát, amelyek között te is megtalálod a hozzád illő darabot!

Mit kell még tudnom?

A cruiser alapvetően nem túrázáshoz lett kifejlesztve, sőt a versenyzés és a terep-kerékpározás sem igazán neki való terület. Persze, egy ilyen bringa mindig kényelmesen használható, de hosszabb távon sokkal jobban teljesít majd egy trekking kerékpár. 

Meglehet, most azt gondolod magadban; “De ezek a bicajok nagyon hasonlítanak egymásra!”, ne hidd, hogy így is van! Már a cruiser fajtáin belül is többféle stílust különböztethetsz meg. Némely változatokat könnyebb vezetni, míg a többit nem. Szóval mindig a használati célból indulj ki, így biztosan jó döntést hozol!